Лучани їздитимуть у «рогатих» по три гривні

07 Травня 2018, 23:23
Змінять ціни за проїзд у луцьких тролейбусах 2325
Змінять ціни за проїзд у луцьких тролейбусах

В обласному центрі Волині планують збільшити тариф за проїзд в електротранспорті міста до трьох гривень.

Про це стало відомо під час круглого столу щодо обговорення цін за проїзд у понеділок, 7 травня.

Очільниця фінансово-економічного відділу Луцького підприємства електротранспорту Ірина Ковальчук розповіла, що зараз лучани платять дві гривні, проте ціну хочуть збільшити до трьох. Підвищать ціну у зв’язку з тим, що суттєво підняли ціну на електроенергію, запасні частини, матеріали та технічне обслуговування транспорту. Все це потребує значних коштів, яких ЛПЕ не має. А тих коштів, які в підприємства є, не вистачає для обслуговування тролейбусів.

Окрім того, 68% тролейбусів, які є на ЛПЕ, експлуатують уже понад 20 років, тому, за словами Ковальчук, вони потребують капітального ремонту.

Також великих витрат вимагає підтримка стану контактної мережі. На її оновлення ЛПЕ потребує більше 8 мільйонів гривень.

Звичайно ж, через те, що збільшився мінімальний прожитковий мінімум, підняли зарплатню працівникам ЛПЕ, тому знову потрібно більше коштів, щоб виплачувати гроші вчасно.

«Проте в нас є проблема: у нас недостатньо кондукторів і водіїв, тому збільшили розмір премії на 15%, аби зацікавити людей працювати на ЛПЕ. Зауважу, що підвищення тарифу за проїзд частково вирішить фінансові проблеми підприємства. Тобто дасть можливість забезпечити належний технічний стан тролейбусів», – зазначила Ірина Ковальчук.

До того ж, вона додала, що ціна за проїзд для учнів шкіл, професійно-технічних навчальних закладів, студенів ВНЗ становитиме гривню.

Вартість місячних проїзних квитків: для учнів та студентів залишать так, як і було – 50 гривень.

Вартість проїзного квитка для підприємств і установ зараз становить 120 гривень, пропонують збільшити до 180 гривень. Вартість проїзного для іншого населення було 105 гривень, пропонують збільшити до 160 гривень.

На завершення Ковальчук підсумувала, що три гривні – це економічно обґрунтований тариф.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром