У місті безоплатно надають правову допомогу

23 Березня 2016, 13:47
2097

У місті від липня 2015 р. працює місцевий центр надання безоплатної вторинної правової допомоги. 

Безоплатна вторинна правова допомога включає в себе складання процесуальних документів, захист, представництво інтересів осіб у судах та інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, повідомляють у Луцькому місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Якщо людина з категорії незахищених потребує допомоги та в її справі необхідно залучення адвоката, вона має змогу звернутися за адресою м. Луцьк, вул. Прогресу, 7 або за телефоном (0332)-77-07-17.

У центрі приймуть звернення з пакетом необхідних документів і після перевірки приймуть рішення про надання безоплатної вторинної допомоги. Всього на Волині працює три таких центри.

Зокрема, луцький обслуговує жителів м. Луцька, Луцького, Ківерцівського та Рожищенського районів області. Окремо працівники центру наголошують на готовності надавати свої послуги бійцям АТО та їхнім сім`ям.

Раніше вторинну правову допомогу надавали громадянам на платній основі, але з прийняттям 1 січня 2013 року Закону України «Про безоплатну правову допомогу» певні категорії населення можуть отримувати її безкоштовно як у ході кримінального провадження, так і в цивільному та адміністративному процесах.

Нагадаємо: первинна правова допомога ‒ це надання інформації, консультацій і роз’яснень, складання заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім процесуальних). Право на безоплатну первинну правову допомогу мають УСІ особи, які перебувають під юрисдикцією України.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром