Спортивні школи – радянські пережитки, – чиновник міськради

23 Березня 2016, 13:10
1627

У виконкомі вважають, що дитячо-юнацькі спортивні школи залишилися у місті ще з часів Радянського Союзу і їх варто реформувати.

Про це йшлося на засіданні виконавчого комітету у середу, 23 березня.

Заступник голови комітету із фізичної культури та спорту Андрій Мороз розповів, що у Луцьку вже існують приватні спортивні товариства, а ДЮСШ – пережитки Радянського Союзу. Він стверджує, що у Європі таких структур нема, а спортивні клуби розвиваються через співфінансування влади, громадськості та спонсорів. Проте чиновник визнає, що створити подібну систему в Україні наразі немає можливості.

Заступник міського голови Сергій Григоренко вважає неправильним те, що дитячо-юнацькими школами зараз займається управління освіти. На його думку, систему потрібно дещо змінити і віддати їх у підпорядкування спорткомітету.

«Сьогодні так історично склалося, але це не привід не робити реформ. Якщо хочемо мати спортивну політику, то назріло питання перепідпорядкування. Спорткомітет має мати весь інструмент впливу на спортивне життя. Давайте дамо спорткомітету ці інструменти», – зазначив Сергій Григоренко.

Міський голова Микола Романюк зауважив, хай які реформи відбулися би, пріоритетом має бути популяризація спорту серед громадян.

«Які ми реформи не робили б, треба не забувати про масову можливість доступу дітей до всіх спортивних закладів, які є в Луцьку. Для міської ради основне, щоб більше дітей займалися спортом», – розповів мер.
 

 

Коментарі
23 Березня 2016, 18:56
Хай дітки краще в барах розважаються та по фітнес клубах
13 Квітня 2016, 00:32
Да ладно колос знищили, ще і центральний грохнуть
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром