Автомат і бурштин: Павло Данильчук про патріотичне виховання

22 Березня 2016, 17:37
2534

На наступному сесійному засіданні активісти намагатимуться переконати депутатів у необхідності створення Центру патріотичного виховання.

Обговорення цього проекту представниками влади та громадськими організаціями відбулося у вівторок, 22 березня.

Депутат міської ради Павло Данильчук розповів, що сподівається на підтримку депутатів міськради, проте потрібно, щоб активісти довели свою позицію. Також він вважає, що зараз неможливо передбачити усі напрямки, з якими працюватиме Центр.

«Ми не визначимо чіткого бачення і всіх пріоритетів, бо цей процес динамічний», ‒ зауважив депутат.

Начальник управління сім’ї та молоді Олексій Веремійчик запевнив, що його відділ буде всіляко підтримувати та співпрацювати з майбутнім центром.

Доброволець АТО Майя Москвич розповіла, що її дивує позиція депутатів, адже створення Центру є нагальною проблемою і не потребує обговорення.

«Треба дивитися на процеси стратегічно. Влада робить формальні заходи, каже, що Україна єдина, але реальних дій немає. Багато хто змирився з тим, що Крим і Донбас ‒ не наші території. Центр має працювати більш методично – робити те, що не роблять громадські організації», ‒ розповіла Майя Москвич.

Окрім того активістка переконана, що Луцьк не має дивитися на досвід інших міст у створенні подібних центрів. Саме наше місто може задати тон та давати пропозиції іншим українським містам. Вона вважає, що чудово було б показати дієвість центру та запропонувати створити такий самий у місті-побратимі Волновасі. Крім того, Майя впевнена, що виховувати молодь потрібно так, аби вона була готова захищати Батьківщину зі зброєю в руках.

Представники громадських організацій переконані, що патріотичного виховання багато не буває. А центр матиме чим зайнятися, адже він не тільки зможе систематизувати та акумулювати роботу ГО, а й вестиме історико-краєзнавчу роботу та військове виховання.

Павло Данильчук стверджує, що через відсутність правильного виховання на Волині зривається мобілізація, молодь не знає, за що іде воювати. Крім того депутат нагадав, що великою проблемою є алкоголізм в армії.

«У нас краща пропаганда поїхати на бурштин, копати каміння, а не з автоматом державу захищати», – зазначив Павло Данильчук.

Представники громадських організацій домовилися, що зберуться ще раз, аби обговорити основні напрямки роботи. А на сесійному засіданні представники організацій будуть переконувати депутатів проголосувати за створення патріотичного центру.

Коментарі
23 Березня 2016, 00:43
заготівлі мяса.ті хто хаос розпочав чомусь не на передовій
23 Березня 2016, 11:16
Так у чому нагальність? У місті вже працює Міський центр туризму, то нехай і займається патріотичним вихованням. Це робота спеціально навчених людей, а не "зброду-шайки" займатись вихованням підростаючого покоління. Хочте Центр створюйте на громадських засадах.
23 Березня 2016, 12:47
Данильчук ! Поверни памятник Леніну , жовтенятам Маневицького району.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50