Активісти закликають владу скасувати концерти Потапа і Насті

22 Березня 2016, 15:46
1588

Громадські активісти та музиканти закликають владу домогтися скасування концерту Потапа і Насті Каменських у місті через приниження України своїми заявами у Москві.

Аби заявити про це, вони зібрали прес-конференцію у вівторок, 22 березня, пише Волинське Агентство Розслідувань.

За словами очільника «Спілки власників зброї Волині» Ігоря Алексеєва, влада при бажанні може знайти відповідні законодавчі норми, щоб домогтися скасування концерту чи просто поспілкуватися із організаторами, аби вони самі його не проводили.

«Потап у Москві знімає штани та дякує Росії, що вона його «принімає». Це ганьба. Кожен із артистів має визначитися, чи він відчуває себе українцем, чи для них «там, де бабло, там і родіна», ‒ нагадав Алексеєв.

«Міняйте громадянство та виступайте, де завгодно. Але таким чином ми займаємося активною деградацією суспільства, яке росте… В цій атмосфері виростає наступне покоління. Основний наш меседж ‒ це не заборона, це меседж до влади, яка повинна зайняти проукраїнську позицію», ‒ додав Алексеєв.

«На жаль, у нас громадськість не так активно поважає тих, хто віддає життя і кров, ніж як відвідує концерти таких людей. «Автомайдан України» бере участь у вшануванні тих, хто загинув. Я не бачив стільки людей на зустрічі бійців, скільки викупили квитки на цих двох блазнів… А влада не дбає про те, щоб підвищувати престиж держави, закриває очі на такі дивні речі, ніби у нас немає війни», ‒ каже лідер «Автомайдану України» Андрій Попик.

Також заклик підтримав музикант з гурту «Флайzzza» Андрій Тимчук: «Прикро чути в ефірах російську музику, дивитись кліпи, серіали… Ми трошки в іншому колі підписали петицію до президента, аби під час війни заборонити російські фільми, музику, серіали, щоб не створювати в інформаційному просторі територію «русского міра».

Головний редактор «Волинського Агентства Розслідувань» Анатолій Котлюк нагадав, що в Луцьку є й інші, більш радикально налаштовані, противники концерту одіозних артистів.

«Питання не в якості музики, питання в політичній складовій… Кожному потрібно визначитися: або ти тут, або ти там. Не можна бути посередині барикади», ‒ зазначив Котлюк.

Також їхню думку підтримали інші лучани: представник ЦК «Азов» Олександр Дмитрук, активіст «Батьківщини молодої» Володимир Бут-ГусаїмВолодимир Бакулін та інші.








 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39