«Час останніх шансів»: анонс туру обласної футбольної першості

04 Травня 2018, 17:09
Боратинську «Ласку» чекає ще один важкий поєдинок після кубкового тріумфу 2958
Боратинську «Ласку» чекає ще один важкий поєдинок після кубкового тріумфу

Дванадцятий ігровий день чемпіонату Волині знову подарує прихильникам низку цікавих та безкомпромісних протистоянь.

Майже сформовані «четвірки» обох груп змагань для другого етапу не означають, що в останніх турах буде менше інтриги та боротьби: перед наступним раундом командам потрібно буде набрати якнайбільше залікових пунктів у матчах проти конкурентів.

Група «А», 12-й тур

5 травня (субота)

Турія (Затурці) – Агропродукт (Горохів)

Арбітр: Павло Столярчук, асистенти – Юрій Вовчук, Василь Пилипчук. Спостерігач арбітражу: Володимир Оришкевич. Початок – 18:00. Дискваліфікований: Віктор Форманюк (Турія)

Один із останніх шансів «Турії» здобути цінні очки на першому етапі змагань виглядає не таким уже й нереальним. Так, «Агропродукт» у непоганій формі: минулого тижня горохів чани лише на останніх хвилинах втратили перемогу над «Колосом», а у вівторок впевнено пройшли до півфіналу Кубка Волині. Однак і гравці «Турії» в останніх матчах грали непогано, чому доказ лише три пропущені в сумі голи від «Колоса» та «Ласки». Чи зможе «Агропродукт» здобути п’яту перемогу над суперниками за останні два сезони?

Читайте також: «Війни Луцького району»: огляд туру обласної футбольної першості

Колос (Ківерці) – Торпедо (Копачівка)

Арбітр: Володимир Журибіда, асистенти – Роман Ярмощук, Олена Хомич. Спостерігач арбітражу: Ігор Школьний. Початок – 18:00.

Дискваліфікований: Денис Левчук (Колос)

Цього сезону обидві команди дещо помінялися місцями – ківерчани йдуть на умовну «бронзу» першого етапу змагань, а «торпедівці» ведуть боротьбу з недоліками не найкращого початку чемпіонату. Власне, в одному з перших турів чемпіонату Павло Шмига й приніс «Колосу» мінімальну перемогу в очній дуелі цих команд у Рожищі, тож нещодавні фіналісти Кубка Федерації налаштовані будуть взяти реванш за ту поразку.  

6 травня (неділя)

Вікторія (Луцький район) – Ласка (Боратин)

Арбітр: Володимир Журибіда, асистенти – Олег Мельник, Олена Хомич. Спостерігач арбітражу: Ігор Школьний. Початок – 16:30 (с. Лище Луцького району)

Дискваліфікований: Віталій Тележинський (Вікторія).

Важливою перемогою над «Олімпією» минулого туру гравці «Вікторії» залишили собі теоретичні шанси поборотися з вихід до першої «четвірки» групи. Календарю команді з Луцького району, звісно, не позаздриш (окрім «Ласки» є ще протистояння з «ЛСТМ»), однак легко підопічним Олександра Антонюка точно не буде. По-перше, мине лише два чистих дні від драматичної дуелі проти чинних чемпіонів у Кубку Волині, а по-друге, і в першому колі боратинському колективу було нелегко у своєрідному «дербі Луцького району», а долю матчу вирішив лише гол з пенальті у виконанні Олександра Назарчука. Як буде цього разу?  

Читайте також: Боратин продовжує футбольне «кубкове прокляття» Луцька

Олімпія (Княгининок) – Луцьксантехмонтаж №536 (Луцьк)

Арбітр: Руслан Гоза, асистенти – Андрій Щербик, Валерій Горун. Спостерігач арбітражу: Ігор Сарнавський. Початок – 18:00

Дискваліфікований: Дмитро Зінкевич (ЛСТМ).

На ту ж саму втому суперників після кубкового поєдинку розраховуватиме і «Олімпія». Щоправда, у протистоянні двох команд, які домашні матчі проводять у Княгининку, особливих шансів у номінальних господарів буде не так багато. А якщо Тарас Кабанов після зіграного тайму в Боратині буде готовий відбігати зі стартових хвилин – «чекайте біди»…

Турнірна таблиця групи «А» чемпіонату Волині
Турнірна таблиця групи «А» чемпіонату Волині

 

Група «Б», 12-й тур

5 травня (субота)

Шахтар (Нововолинськ) – Стир (Старий Чорторийськ)

Арбітр: Сергій Подригуля, асистенти – Назарій Бас, Назарій Лисиця. Спостерігач арбітражу: Олексій Котік. Початок – 17:00.

Ще у вівторок ці команди зустрічалися між собою в кубковому чвертьфіналі. Тоді обезкровлений склад «Стиру» розгромно поступився суперникам. Утім, вихідними на такий самий розклад «волинським гірникам» навряд чи можна розраховувати. А сусіднє положення команд у таблиці з однаковою кількістю набраних очок робить протистояння ще більш принциповим: за сприятливої ситуації переможець цього матчу може вистрибнути на другу сходинку турнірної таблиці групи «Б» та забезпечити собі більшу кількість залікових пунктів на другому етапі змагань.

НФК Колос (Іваничі) – ФЦ Ковель-Волинь (Ковель)

Арбітр: Андрій Шевчук, асистенти – Олександр Леончук, Юрій Якимчук. Спостерігач арбітражу: Андрій Супрунюк. Початок – 18:30. Дискваліфікований: Дмитро Коцюбинський (Колос).

Приїзд Ковеля – вічна мотивація для команд групи «Б», а на лідерів чемпіонату завжди налаштовуються по-особливому. Ось тільки результати команди з Іванич у весняній частині чемпіонату поки не вражають, тоді як у ковельчан після зимового міжсезоння одні лиш «плюси» – перемога у Кубку Федерації, переможна хода у чемпіонаті та прохід до півфіналу Кубка Волині. Чи зможе «Колос» зіпсувати настрій фаворитам поєдинку?

6 травня (неділя)

Припять (Любешів) – Надія (Хорів)

Арбітр: Сергій Бугайчук, асистенти – Назарій Лисиця, Юрій Якимчук. Спостерігач арбітражу: Анатолій Савчук. Початок – 17:00.

Дискваліфікований: Ярослав Новак (Надія, лікар).

Останні хвилини матчу «Надії» проти «ДЮСШ-ВІК» показали, що команда з Локачинського району ніяк не думає здаватися у боротьбі за другу сходинку своєї групи на першому етапі змагань. Щоправда, виїзні поєдинки даються цій команді трохи важче – позаминулого туру підопічні Віктора Ревка так і не знайшли ключів до воріт «Рубежу». Чи зможе свій шанс у такій ситуацій піймати аутсайдер групи?

ДЮСШ-ВІК (Володимир-Волинський) – Рубіж (Любомль)

Арбітр: Василь Гарасимків, асистенти – Юрій Клімук, Василь Пилипчук. Спостерігач арбітражу: Андрій Супрунюк. Початок – 17:00. Дискваліфікований: Ігор Барабаш (ДЮСШ-ВІК).

Останній шанс Володимира-Волинського зберегти шанси на позитивне продовження сезону лежить через перемогу над Любомлем. На початку тижня молодь «ДЮСШ-ВІК» втратила титул володаря Кубка Волині, поступившись «Ковелю-Волині» у серії пенальті, тож тепер ці хлопці прагнутимуть реабілітуватися за невдачу. У першому колі «юнаки» закинули у ворота «Рубежу» чотири сухі голи. Чи вдасться їм повторити осінній результат навесні?

Турнірна таблиця групи «Б» чемпіонату Волині
Турнірна таблиця групи «Б» чемпіонату Волині

 

Вже наступного тижня на обласний футбол чекає одразу два тури, які й завершать перший етап змагань.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром