Справа з луцькими депутатами-відкликанцями набирає нових обертів

04 Травня 2018, 05:00
Справа за комісією 1817 Джерело: Перший канал соціальних новин
Справа за комісією

Справа з депутатами-відкликанцями набирає нових обертів.

Сьогодні оприлюднено нову і очевидно остаточну судову постанову. А саме Верховний суд України визнав протиправним та скасував рішення Луцької ТВК, Волинського окружного та Львівського адміністративного судів і зобов’язав відновити процедуру щодо відкликання 5 міських депутатів: Євгена Ткачука, Сергія Були, Констянина Петрочука, Аркадія Соломатіна, Олександра Козлюка.

Далі справа знову за комісією, повідомляє Sfera-TV.Lutsk.

Натомість, представники теперішньої міської ради впевнені, що попереднє рішення комісії законне і повторне буде таким самим.

Голова центру політичного аналізу та виборчого консалтингу Михайло Наход каже, що оскільки рішення комісії припинене, то вона повинна винести інше – протилежне, тобто визнати що дії ініціативної групи, як і процедурні питання, були правомірні. І додає, що виборча комісія фактично є політичним органом, а не тим, який виконує норми виборчого законодавства.

Екс-перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлєв каже, що найвищий судовий орган підтвердив те, що громада має право впливати на місцеву владу і на відкликання депутатів, яким делегували владні повноваження, зокрема.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром