Незрячі просять владу піти їм назустріч

22 Березня 2016, 11:12
1935

Лучани з інвалідністю по зору просять встановити зовнішні та внутрішні гучномовці на громадському транспорті, аби полегшити життя для незрячих та гостей міста.

Таке звернення у Єдиній системі електронних петицій опублікував голова Волинського осередку Всеукраїнської ГО людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук.

Він стверджує,  що відсутність оголошення зупинок є серйозною проблемою як для незрячих,  так і для туристів міста.

«Є спеціальні зовнішні гучномовці, які би повідомляли номер транспорту, який прибуває на зупинку. Адже, як відомо, весь сучасний транспорт обладнаний системою навігації і передавання інформації про його місцезнаходження, на мою думку, не становить великої проблеми», – пише Віталій Ткачук.

Окрім того, голова організації стверджує, що ГО «Генерація успішної дії» неодноразово подавала, вигравала проекти і навіть закуповувала обладнання, аби озвучка була у транспорті. Проте він і досі озвучується тільки 20%.

Віталій Ткачук пише, що вже не вірить у дієвість петиції, проте виконання владою пропозиції буде всього лиш виконанням закону,  який передбачає доступність громадського транспорту для незрячих.

Нагадаємо, що у місті хочуть створити студії друку шрифтом Брайля

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром