Петро Нестерук продовжує судитися із «фіскалами»

03 Травня 2018, 14:14
Голова фракції БПП у Луцькраді Петро Нестерук 2386
Голова фракції БПП у Луцькраді Петро Нестерук

На волинський бізнес тиснуть усіма шляхами – то через замовлення брудних інформаційних кампаній, то через перевірки ДФС, а тепер уже й – через суди.

Учора, 2 травня, суд ухвалив рішення у позовній справі ТзОВ «Полісся Трейд», співвласник якого на правах дольової участі – голова фракції «Солідарність» у Луцькій міській раді Петро Нестерук, до Волинської ДФС. Ухвала виявилася не на користь бізнесу, інформує сайт БПП «Солідарність».

До слова, представники фіскалів, на думку адвоката фірми, незаконно провели перевірку їхніх складів. Тому під час вчорашнього судового засідання адвокат ТзОВ «Полісся Трейд» Павло Черніка долучив копії відповіді ДФС щодо кримінального провадження.

«Про кримінальне провадження, в рамках якого проводили попередню перевірку: зроблено відповідний запис із приводу підстав відкриття та завершення кримінального провадження. Державна фіскальна служба Головного управління ДФС у Волинській області отримала відповідь про закриття даного провадження за відсутності складу злочину, а також витяг, із якого видно, що це кримінальне провадження було порушене саме за повідомленням журналістів ТРК «Аверс» – тобто таким же чином, як і перед цим наказом», – зазначив Павло Черніка.

Хоч представники ДФС були проти долучення таких доказів, суддя Оксана Андрусенко вирішила інакше.

«Суд ухвалив долучити до матеріалів справи документи, подані представником позивача, оскільки останній на них посилається як на докази на підтвердження своїх аргументів, наведених у позові», – відповіла служителька Феміди.

Однак закрите кримінальне провадження на її рішення не вплинуло.

«Розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом ТзОВ «Полісся Трейд» до Головного управління ДФС у Волинській області про визнання неправомірним і скасування наказу, керуючись статтями 243 частини 3, 246, 250 Кодексу адміністративного судочинства України і на підставі Податкового кодексу України суд вирішив: у задоволенні адміністративного позову відмовити», – озвучила вердикт Оксана Андрусенко.

Нагадаємо, «податкових» перевірок ТзОВ «Полісся Трейд» було чимало. Розпочалися вони ще в квітні минулого року і були спричинені організованою публічною кампанією, що мала на меті дискредитацію співвласника підприємства, депутата Луцької міської ради Петра Нестерука. Внаслідок таких дій бізнес поніс чимало збитків. Враховуючи  причини і мотиви тиску на підприємство, розглянута вчора справа, ймовірно, продовжиться в апеляційній інстанції.

Читайте також: Очільник луцької «Солідарності» заявляє про політичне переслідування

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром