Огієнка: замість лежачих поліцейських – швидкісний рух і відписка міської влади

03 Травня 2018, 10:53
Небезпечне перехрестя 9078
Небезпечне перехрестя

Жителі вулиць Огієнка, 8 Березня та Грибоєдова просять встановити лежачі поліцейські та розвантажити дорожній рух під їхніми вікнами. Міське керівництво їм відмовляє. Воно дало просту «відписку» на звернення 45-ти мешканців цих вулиць.

Про це пише лучанин Сергій Кічий у блозі на Район.Луцьк.

«Треба буде, то ми зберемо не 45, а пару сотень підписів. Ці швидкісні гонки біля заселених дворів нас давно дістали. Чому не відкриють двосторонній рух на Клима Савура? Це б розвантажило 8 Березня та Огієнка», – говорять мешканці вул. Грибоєдова, підписуючи колективне звернення до керівництва Луцької міської ради…

Хто живе або часто буває в так званому Привокзальному районі, той знає, що відновити двосторонній рух на вулиці Клима Савура не є проблемою для влади. Треба дозволити поворот на цю вулицю з обох боків проспекту Перемоги. Для цього достатньо зняти знак і відрегулювати світлофор на перехресті двох вищеназваних вулиць.

Зараз же є проблеми і водіям і місцевим жителям. Перші змушені об’їжджати цілий квартал аби потрапити на Клима Савура. Спочатку вони повертають на 8 Березня, потім на Огієнка, і лише потім на Клима Савура. Хто там їхав – той знає, як це незручно.

Мешканці ж цього кварталу потерпають від перенасиченості транспорту. Тут скрізь вузькі тротуари і малі діти можуть раптово вискочити на дорогу. А там хороший асфальт і машини ганяють зі швидкістю по 80-100 км/год. Біля переходів вони часто навіть не пригальмовують. Перейти проїжджу частину важко й небезпечно.

Найнебезпечнішим є перехід через вулицю Огієнка на її перехресті з 8 Березня. Тут як на швидкісній трасі: пішоходів ніхто не помічає. Зупиняються лише, коли купками йдуть студенти Луцького кооперативного коледжу, що розташований поряд. І то були випадки, що студентів на цьому переході збивали.

Цього всього міська влада знати не хоче. Вона дала відмову на звернення громадян про встановлення на тому переході «лежачого поліцейського» і про розвантаження дорожнього руху шляхом відкриття проїзду по Клима Савура збоку проспекту Перемоги.

Ця відмова зроблена у формі тупої відписки, де підкреслено, що вимоги громадян не будуть виконані. Виконавець відписки – директор департаменту ЖКГ Юрій Крась придумав для цього кілька причин, абсурдність яких просто шокує.

Одна з них – що з 1 січня 2018 року максимальна швидкість руху в населених пунктах становить 50 км/год., тому, мовляв, ваша ділянка дороги не є дуже небезпечною. Є в місті значно небезпечніші ділянки, які потребують обладнання нерегульованих переходів.

Другий абсурдний аргумент – про відкриття повороту з проспекту Перемоги на Клима Савура. Для цього, мовляв, треба додаткову смугу для руху автомобілів на проспект Перемоги, бо будуть затори.

Так і хочеться сказати цьому «проффесіоналу» щоб він пройшовся вулицею Огієнка і глянув, чи їздять тут машини зі швидкістю 50 км/год.

Або щоб пояснив мешканцям на місці біля світлофора перехрестя Перемоги – Клима Савура, чому тут не можна відкрити двосторонній рух.

Чи може цим бюрократам потрібно чекати, коли не дай Бог, когось знову зіб’ють на переході, про який мешканці писали звернення?

Так чи інакше, мешканці Огієнка, Грибоєдова, 8 Березня й прилеглих вулиць не збираються далі мовчати й налаштовані далі добиватися, щоб їх почули».

Звернення громадян
Звернення громадян

Підписи громадян
Підписи громадян

Підписи громадян
Підписи громадян

 

Сергій КІЧИЙ

Редакція Район.Луцьк не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за думку, яку висловлює автор

Коментарі
03 Травня 2018, 15:38
Давайте взагалі перекриємо рух по всіх вулицях Луцька - вони ж бо біля житлових будинків.<br/>По проспектах зробимо переходи на кожні 100 метрів та біля цих переходів покладемо поліцейских.<br/>Буде Луцьк як суцільні &quot;амєріканскі горки&quot;.<br/>Доведено, що економічній ріст міста пропорційний швидкості руху по дорогам...<br/>А питання пішоходів вирішується підземними переходами.
07 Травня 2018, 17:23
На вулиці Огієнка встановлено лежачі поліцейські на прохання мешканців ще пів року тому.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром