Володимирська: мешканці безрезультатно борються із забудовою

21 Березня 2016, 17:34
2584

На вулиці Володимирській зводять житловий комплекс «Форрест», багатоповерхівка буквально в’їлась у пагорб, на якому розташовані сусідні будинки, проте на нарікання мешканців забудовник не реагує.

Про скандальну забудову пише «Народний контроль» у Facebook.

Нагадаємо, виконавці робіт обіцяли мешканцям, що їхній будинок не постраждає: палі бити не будуть, а стіни залишаться непошкодженими. Проте зараз будинок має не одну тріщину.

Зараз місцеві мешканці скаржаться – забудова руйнує їхні помешкання, а війна з забудовником та крики про допомогу до місцевої влади результатів не дають.

«Вони навіть не били, а втискували сваї, що призвело до деформації землі. Наш будинок зводився на ґрунтах, які сюди навозили. Відтак зараз можемо мати страшні наслідки», – каже лучанка Вікторія.

Резонанс навколо забудови триває вже не один місяць. Втім, за словами місцевої мешканки пані Тетяни, ніхто з представників влади чи контролюючих органів так і не зміг зупинити сусіднє будівництво.

«Наш під’їзд визнаний аварійним, ми провалюємось. Тріщини йдуть такі, що частини будинку відділяються одна від одної. Але ні до кого не можна достукатися – чиновники лише відсилають один до одного, а між собою ніяк домовитися не можуть», – скаржиться жінка.

По краю пагорба, який в буквальному сенсі зсовується обабіч забудови, разом з активістом «Народного контролю» Олексієм Чайкою журналісти пішли до представників фірми-забудовника на будівництві. Утім знімальній групі відмовились надати бодай невеликий коментар.

У держархбудінспекції журналістів запевнили: боротимуться із забудовником усіма доступними методами.

«Забудовник продовжує будівництво, незважаючи на те, що ми притягуємо його до відповідальності. Штрафи його не лякають, тому ми подаємо позов до суду, аби в примусовому порядку зупинити це будівництво», – розповів заступник начальника управління ДАБІ у Волинській області Сергій Шемейко.

 

 

Коментарі
21 Березня 2016, 20:58
брєд.
22 Березня 2016, 01:59
Тріщину яку показали це не від того що будується навколишній будинок "форест" а від того що при будівництві навколишніх хрущовок нахалтурили з фундаментом і неврахували грунт під ними. А та тріщина вже років з 5 там є.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024