У Луцьку хочуть користуватися паперовими пакетами, а не поліетиленовими

02 Травня 2018, 14:00
Паперові пакети замість поліетиленових 6202
Паперові пакети замість поліетиленових

Луцька міська рада підготувала звернення до Верховної Ради України з проханням вирішити питання заборони та використання поліетиленових пакетів в магазинах і точках продажу товарів на законодавчому рівні.

Проект рішення зі зверненням розмістили на сайті міськради у середу, 2 травня.

Таке звернення міська рада міста підготувала для того, аби зберегти навколишнє середовище, захистити життя і здоров’я людей від негативного впливу, зумовленого забрудненням природного середовища.

Міськрада Луцька рекомендуватиме підприємцям сфери торгівлі, аби вони пропонували покупцям замість одноразових поліетиленових пакетів – біологічні полімерні або паперові пакети та багаторазові торбини.

«Поліетиленові пакети є серйозною проблемою для навколишнього середовища. В багатьох країнах світу вже зрозуміли шкідливий вплив полімерних відходів на довкілля і вживають відповідні заходи. Ситуація навколо полімерних пакетів, яка склалася на сьогодні в Україні, унеможливлює забезпечення належного стану благоустрою та екологічної безпеки. Тому питання заборони використання та продажу поліетиленових пакетів повинно, насамперед, вирішуватися централізовано на державному рівні», – йдеться в зверненні до ВР України.

Читайте також: Луцькрада купить спорткомплекс за три мільйони

Коментарі
04 Травня 2018, 23:22
Повністю відмовитись не получиться. Є продукти (наприклад, свіжа чи морожена риба), які не витримає бумажний пакет чи просто зіпсується одяг, сумка. Але контролювати випуск та продажу варто , чим швидше, тим краще!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром