Просять повернути двірників у двори багатоповерхівок

21 Березня 2016, 12:12
2295

По всьому місті зникли двірники, що мають прибирати прибудинкові території біля багатоквартирних будинків.

Питання прибирання дворів порушила Ніна Мартинова у петиції, яку зареєструвала у понеділок, 21 березня.

 
«Зійшов сніг – всі дворові майданчики виявилися вкриті недопалками, фантиками, пластиковим та іншим сміттям, а асфальтовані новенькі доріжки в дворах вже в шарі пилюки. І ніяким комунальним службам немає до цього діла, бо вони, бачте, вже заздалегідь роблять вигляд, що конають...» – пише вона.

 
Оскільки прибирання дворів двічі на тиждень включене в перелік обов'язкових робіт із утримання будинків, вимагаємо відновити по Луцьку необхідний штат двірників і двічі на тиждень якісно замітати двори, стверджує лучанка.

«Якщо за кілька місяців планується розпустити житлово-комунальні підприємства, то це не означає, що всі двори багатоквартирних будинків мають стояти брудними, в недопалках, фантиках, пляшках, а пилюка літати хмарами по вулицях», – упевнене авторка петиції.

 Вона пропонує для прибирання дворів – підмітання, побілки дерев і бордюрів, звільнення дворів від торішнього листя і бур'янів, гнилих яблук, пластикового сміття, видалення аварійних дерев, обрізання аварійних гілок дерев створити комунальне підприємство із мінімального благоустрою дворів багатоповерхівок на кшталт «Луцькспецкомунтрансу», водоканалу.

 «Обсяг і вартість надання послуг розраховується виконавцем на підставі норм, затверджених виконавчим комітетом Луцької міської ради. Оплата послуг здійснюється щомісячно на основі договорів зі споживачами – власниками квартир в багатоквартирних будинках, підпорядкованих колишнім ЖКП.  При цьому з калькуляції оплати графи «Утримання будинку» в щомісячному рахунку за ЖКХ вилучити вартість підмітання дворів», – пропонує НІна Мартинова.

Поки петиція не набрала жодного голосу з 300 потрібних, щоб її розглянули у міській раді.

Коментарі
21 Березня 2016, 14:46
Швидше за все, САМІ ЖИТЕЛІ і будуть прибирати після СЕБЕ!<br/> А хто ж іще смітить?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром