Апеляційний суд вирішив долю лучанина, який п’яним збив дівчину

21 Березня 2016, 11:20
1915 Джерело: perecelenec.com.ua

Суд вирішив не задовольняти апеляційну скаргу лучанина Вадима Ростуна, який п’яним збив неповнолітню дівчину і зробив її інвалідом на все життя.

Про це йдеться у сюжеті Громадського.Волинь.

Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння лучанин Вадим Ростун, порушуючи правила дорожнього руху, збив малолітню доньку волинського волонтера Василя Шевчука, чим завдав їй важких тілесних ушкоджень. Спочатку ця справа розглядалась у Луцькому міськрайонному суді, а згодом перейшла до Апеляційного суду у Волинській області. Чергове засідання у цій справі відбулося у четвер, 17 березня.

В апеляційній скарзі обвинувачений Ростун вказав, що при обранні судом не враховано, що протягом судового слідства та під час розгляду кримінального провадження, він повністю визнавав свою вину, добровільно розкаювався у скоєному. Також, на його думку, суд безпідставно визначив суму моральної шкоди у розмірі сто тисяч гривень, яка є завищеною.

В апеляції законного представника потерпілої Василя Шевчука вказується, що Ростун завдав своїми діями потерпілій непоправної шкоди та залишив її на все життя інвалідом. На його думку, суд першої інстанції не врахував ступінь небезпеки вчиненого злочину, особу обвинуваченого, який неодноразово притягався до адмінвідповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. У своїй апеляційній скарзі Василь Шевчук просив суд покарати обвинуваченого, шляхом позбавлення волі на п’ять років та збільшити розмір матеріальної і моральної шкоди.

В результаті суд вирішив залишити апеляційну скаргу Ростуна без задоволення, апеляційну скаргу Василя Шевчука задовольнити частково.

«Стягнути з Ростуна в користь Шевчук Олени Василівни 23 тис. 935 грн. 91 коп. відшкодування матеріальної шкоди та 150 тис. грн. моральної шкоди. В решті вирок суду залишити без змін», – зазначив суддя Апеляційного суду у Волинській області Анатолій Лозовський.

Деталі цього судового засідання дивіться у сюжеті.

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром