Архівне інтерв’ю чинного мера розповідає, як у Луцьку планували створити атеїстичний клуб

20 Березня 2016, 17:01
2292 Джерело: facebook.com

Місцевий дослідник родоводів Артур Гаутама поділився копією інтерв’ю чинного Луцького міського голови Миколи Романюка, яке мер давав газеті «Молодий ленінець» 29 років тому, у 1987 році.

Зауважимо, що тоді Микола Романюк обіймав посаду першого секретаря Луцького міськкому комсомолу, йдеться у фотокопії газети.

«Сімейний архів унікальна річ;) Тут різні питання до Романюка 29-річної давності Якщо коротко, то: Микола Романюк – атеїст, прогульщик та до смерті комсомолець», – прокоментував матеріал дослідник.

Матеріал має вигляд стенограми радійної розмови, під час якої Микола Романюк відповідав на запитання слухачів та читачів газети. Лучани розпитували у молодого комуніста про майбутнє комсомолу та його роботу, про те, чому вони так рідко його бачать на своїх зібраннях та цікавилися, як карати членів організації за бездіяльність.

Цікава дискусія виникла навколо планів організувати у Луцьку атеїстичний клуб. Слухач не розумів, чому він досі не створений у місті, на що Микола Романюк розповів, що на базі Педінституту вже існує клуб «Прометей», де планували навчати активістів для ведення атеїстичної роботи.

Ще одна слухачка активно допитувалася, який особистий внесок зробив Микола Романюк у загальну комсомольську справу. Серед своїх добрих справ він назвав організацію роботи посту № 1 на Меморіалі Слави та будівництво клубу на Карла Маркса (ред. – нині проспект Відродження).

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
21 Березня 2016, 14:21
гидота. як за це можуть лучани голосувати???? наскільки треба себе не поважати!
21 Березня 2016, 16:21
А як на рахунок "декомунізаціі" у лавах міськоі влади?! Може потрібно не вулиці переіменовувати а мера в "утіль" якк пережиток совка!?
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром