Турнір спортивних і граційних: у Луцьку змагалися більше сотні юних гімнасток

20 Березня 2016, 09:46
4797

У Луцьку завершився перший день змагань з художньої гімнастики за першість спортивного клубу  «Спорт-Естет». Спортсменки з різних міст України демонстрували свою майстерність у художній гімнастиці, а найкращі з них отримали  медалі кубки і заохочувальні призи.

Перший день змагань у спортивному залі НВК № 9 стартував у суботу, 19 березня. Організувала дійство керівник спортклубу «Спорт-Естет» Анна Войноровська. Як зазначачила керівник клубу, дійство не відбулося б, якби ідею провести змагання не підтримав очільник будівельної компанії «Інвестор» Андрій Разумовський. Відтак «Інвестор» став партнером змагань, допомігши в організації та фінансовому забезпеченні дійства.

Адже, як стверджує Анна Войнаровська, художня гімнастика сьогодні абсолютно позбавленя підтримки з боку державних установ, тож вкрай потребує меценатів. 

ЧИТАТИ ІНТЕРВ’Ю З АННОЮ ВОЙНАРОВСЬКОЮ

У змаганнях за першість  клубу «Спорт-Естет» беруть участь гімнастки віком від трьох до десяти років - з Луцька, Львова, Хмельницького, Нетішина, Дубно та Здолбунова.

Кожна учасниця мала всього півтори хвилини, щоб в індивідуальній програмі показати усю свою майстерність.

До складу журі, яке оцінювало вміння юних спортсменок, увійшли тренери команд з різних міст України.

Здібна вихованка луцького клубу «Спорт-Естет», десятирічна Ірина Рибак розповідає, що прийшла на змагання у рідному місті за перемогою.

«Почала займатися художньою гімнастикою з п’яти років. Уже не раз була на різноманітних змаганнях в Києві, Львові, Рівному, Сумах і поверталася з переможними місцями. Тому сьогодні, звісно, знову надіюся перемогти», – ділиться юна спортсменка.

1

Удвічі менша колега з Дубно, Ліза Бойко, теж приїхала до обласного центру Волині, щоб здобути перемогу. За коротких півроку занять художньою гімнастикою, амбіційна дівчинка уже двічі перемагала.

«Приїхала на змагання до Луцька другий раз. Перший раз тут зайняла призове місце. Цього разу знову хочу медаль», – каже Ліза Бойко.

По закінченню першого дня змагань, кожна учасниця отримала грамоту і заохочувальний подарунок – тренувальну форму для гімнастики. Переможців, окрім стандартного подарунку, нагородили медалями і кубками, які придбали за допомогою генерального спонсора будівельної компанії «Інвестор».

Співорганізатор дійства, представник будівельної компанії «Інвестор»  Ірина Осіпова розповідає, що її компанія завжди старається підтримувати спортивні ініціативи, адже й у своїй діяльності орієнтується на популяризацію дитячого спорту.

«Намагаємося підтримувати спортивні ініціативи, які є у нашому місті. Навіть при будівництві квартир ми завжди орієнтуємося на оздоровлення діток та на їхню змогу займатися спортом, будуємо сучасні спортивні майданчики та велодоріжки», – зазначає Ірина Осіпова.

Вихованки луцького спортклубу у перший день змагань здобули багато призових місць і отримали кубки першості. Тому результатом, за словами тренера, дуже задоволені.

«Переможці, насправді, виявилися неочікуваними. Ті дівчатка, на яких ми навіть не розраховували, вийшли і показали себе найкраще. У спорті це норма. Звісно, хвилювання дається в знаки, тому дуже важливо уміти показати свої навички саме на виступі. Для юних спортсменок і так є великим результатом те, що вони не побоялися вийти і змагатися за першість – зауважує організатор змагань і тренер клубу «Спорт-Естет» Анна Войнаровська.

Дводенні змагання за першість клубу «Спорт-Естет» продовжать у неділю, 20 березня, де змагатимуться гімнастки старшої вікової категорії.


1

1











1




1



1








2

1

1









1

1

1




2

4

3

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром