Що Луцьк пообіцяв Жидичину за об’єднання

21 Липня 2015, 15:20
6984

Якщо громада сіл Жидичинської сільської ради погодиться на об’єднання з Луцьком, міська рада обіцяє ряд заходів з покращення сільської інфраструктури.

Про це йшлося на зустрічі секретаря Луцькради Сергія Григоренка і першого заступника міського голови Тараса Яковлева з сільським головою та депутатами Жидичинської сільської ради. 

Нагадаємо, жодне з приміських сіл раніше не проявляло бажання ставати спільною територією з Луцьком. Натомість міська влада переконує, що від об’єднання села отримають ряд переваг.

Отож, у разі, якщо мешканці Жидична, Кульчина та Липлян погодяться на об’єднання з Луцьком, місто обіцяє:

- Зробити асфальтовану дорогу до села Липляни (3,5 км).

- Довести Жидичинський фельдшерсько-акушерський пункт до стандартів міста, наповнивши його сучасною діагностичною та лікувальною технікою і зробивши не гіршим, аніж у місті.

- Зробити централізовану каналізацію в селі Жидичин.

- Відкрити в Жидичині філію Центру надання адмінпослуг, де селяни зможуть отримувати дозволи, довідки та інші документи, не їздивши до Луцька.

- Скоригувати маршрут приміських автобусів, які їдуть через Кульчин, Жидичин і Липляни таким чином, аби вони їхали через центр міста.

Секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко: «Місто мусить мати перспективу, можливість розвиватися, залучати довколишні території, щоб поставити там і супермаркети, і виробництва, і технопарки, і житлові масиви. Вільні ділянки, які є, при нинішніх темпах розвитку забудують за п’ять-сім років. Що далі? Ми ж хочемо, аби місто росло, аби молоді лучани мали де жити, аби сюди йшли інвестиції, приїздили висококласні спеціалісти і мали можливість жити і працювати. На землях запасу можна будувати технопарки, гіпермаркети на зразок «Епіцентру», серйозні заводи, де будуть працювати люди. І люди здобудуть ряд переваг. Згідно з бюджетними реформами, гроші «будуть іти за людиною». Тобто об’єднана територіальна громада буде претендувати на більшу медичну й освітню субвенцію».

Опісля зустрічі з представниками луцької влади жидичинський сільський голова попросив депутатів поінформувати селян про почуте на зустрічі з міськими чиновниками. Селяни вирішили у суботу 25 липня зібратися на загальний схід, аби громадою ще раз почути обіцянки міста. На цей схід пообіцяв прибути луцький мер Микола Романюк. Опісля серед мешканців трьох сіл Жидичинської сільради проведуть опитування щодо перспетви розвитку, де серед варіантів запропонують і об’єднання з Луцьком.

Як пояснив Сергій Григоренко, навіть в разі позитивного рішення селян реальне об’єднання може статися не раніше осені 2017 року, доки будуть пройдені усі необхідні процедури. Втім, якщо жидичинці таки погодяться на об’єднання з обласним центом, мерія обіцяє пролобіювати виділення на 2016 рік 1 мільйона гривень з держбюджету для Жидичинської сільської ради.

Секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко: «Таке об’єднання подібне до розширення меж Євросоюзу. Менші утворення відмовляються від частини повноважень, але приєднуючись до потужнішого сусіда, отримують низку переваг». 

Коментарі
23 Липня 2015, 04:07
Нехай міськрада пустить міські маршрутки до цих сіл.
23 Липня 2015, 15:50
А ЧОМУ ТІЛЬКИ ДО ЛИПЛЯН ДОРОГА? ЇЇ НЕМАЄ ПО ВСЬОМУ СЕЛІ. ВЖЕ КІЛЬКА ДНІВ КУРСУЄ МАРШРУТКА В ЯКІЙ ДИХАТИ НЕМАЄ ЧИМ. ВОДІЙ ПОЯСНЮЄ,ЩО ПО ТАКІЙ ДОРОЗІ НІХТО НЕ ПОГОДЖУЄТЬСЯ ЇХАТИ. ПАНЕ ЯКОВЛЕВ І ГРИГОРЕНКО, ВАМ БИ ПРОЇХАТИСЬ В ТІЙ МАРШРУТЦІ,ПОНЮХАТИ ЯКИМ ПОВІТРЯМ ДИХАЮТЬ ЛИПЛЯНЦІ ВІД МІСЬКИХ ОЧИСНИХ СПОРУД!ЗЕМЛІ ПРИВАТИЗОВАНОЇ ТО ХОЧЕТЕ,ЩОБ НАБИТИ СВОЇ Ж КАРМАНИ, А МОДЕРНІЗУВАТИ ОЧИСНІ, ЯКІ ЗНАХОДЯТЬСЯ ПОРУЧ З СЕЛОМ І ТРАВЛЯТЬ ЛИПЛЯНЦІВ ВЖЕ СОРОК РОКІВ У ВАШИХ ГОЛОВАХ ПЛАНІВ НАВІТЬ НЕМАЄ. ТІЛЬКИ ОБІЦЯНКИ РОЗДАЄТЕ... А ОБІЦЯНКА ЦЯЦЯНКА ,ТАК В НАС КАЖУТЬ.
25 Липня 2015, 01:55
Завтра ще й сам Романюк приїздть, цяцяки привезе! Вже ту дорогу перед кожними виборами ремонтували і де вона? Обклали Липляни кладовищами з усіх сторін, навіть біля животворного цілющого джерела, очисними засмерджують...єдине, що їх цікавить, то земля, в Луцьку вже нема що ділити...госпідарники догоспідарювалися!
31 Липня 2015, 14:37
ого
25 Серпня 2015, 12:08
А для Кульчина як завжди нічого не зроблять.всі переваги Жидичину.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром