«Матч життя» проти «Сонця»: «Волинь» зіграє черговий матч у Луцьку

26 Квітня 2018, 14:27
Дмитро Скоблов (у білому) зіграє за «Волинь» проти своєї колишньої команди 1814 Джерело: ФК «Волинь»
Дмитро Скоблов (у білому) зіграє за «Волинь» проти своєї колишньої команди

На рідному «Авангарді» підопічні Віктора Богатиря змагатимуться із харківським «Геліосом».

«Або пан, або пропав» – цей вислів не зовсім шаблонно (а, можливо, зовсім нешаблонно) звучатиме у головах волинських гравців та уболівальників 27 квітня, коли «червоно-білі» гратимуть матч 30-го туру Першої ліги чемпіонату України. Уперше під час весняної частини чемпіонату домашній поєдинок волиняни проведуть увечері – гра «Волині» проти «Геліоса» на стадіоні «Авангард» розпочнеться о 18:00.

Саме стіни рідного стадіону стануть одним із найголовніших перед матчевих факторів на користь луцької команди. З «Геліосом» удома наші футболісти не виграли лише одного разу із чотирьох, а два останні поєдинки між суперниками на «Авангарді» завершувалися розгромами харків’ян – 3:0 та 4:0…

Читайте також: З гостей – з перемогою: «Волинь» виходить із зони вильоту

Зараз, щоправда, з тих пір уже минув майже десяток років, і саме «вічно першоліговий» «Геліос» цього сезону відчуває себе набагато впевненіше, що й підтвердив перемогою над «Волинню» (2:0) у першому колі. Щоправда, після ряду кадрових пертурбацій та підписання цікавих новачків на чолі з не таким давнім гравцем національної збірної Денисом Олійником харківська команда ніяк не може, як кажуть, знайти свою гру. Не дивно, що два тури тому керівництво звільнило тренерський штаб на чолі з Ігорем Рахаєвим: до матчу з «Волинню» «Сонячних» готує тренер академії «Геліоса» Анатолій Сєрьогін.

Цікаво, що двоє новачків з багатогранного зимового «десанту» прийшли до «Волині» саме зі складу харківських суперників. І якщо перший грудневий новобранець нашої команди Владислав Кравченко так поки що й не може зіграти за лучан через травму, то Дмитро Скоблов має усі шанси вийти на поле у матчі проти своїх уже колишніх одноклубників.

До матчу обидва суперники підходять із серіями невдач у чемпіонаті: «Волинь» віддала усі три очки у попередньому домашньому матчі проти «Миколаєва», а потім поступилася на виїзді одному з лідерів Першої ліги – «Інгульцю». «Геліос» програв три поспіль поєдинки, причому два останні – у домашніх стінах.

Попри те, що негативна хвиля навколо «Геліоса» ще більша, аніж навколо нашої команди, а сам харківський клуб уже розпрощався з перспективами підвищитися у класі цього сезону, для «Волині» це протистояння стане справжнім «матчем життя». Уболівальники вперто чекають від підопічних Віктора Богатиря ігрового малюнка та позитивного результату, тому за чотири тури до завершення чемпіонату підвести їх команда просто не має ніякого права. А чи стане вечір «сонячним» саме для луцького колективу – покаже лише сама гра…

1
Таблиця Першої ліги напередодні 30-го туру чемпіонату України
Таблиця Першої ліги напередодні 30-го туру чемпіонату України

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром