Замість паперового шелесту – металевий дзенькіт: що думають лучани про нові українські гроші

25 Квітня 2018, 00:02
Копійки у кошельку 4855 Джерело: Google
Копійки у кошельку

Замість паперового шелесту – металевий дзенькіт. Невдовзі українцям прийдеться ходити, як то кажуть з мішечками, адже нові обігові гроші тільки туди й покладеш.

Про це повідомляє телеканал Sfera-TV Lutsk.

Купюри номіналом в 1, 2, 5 та 10 гривень замінять монети. Запустити їх у хід Національний Банк України планує уже 27 квітня. 1 та 2 гривні – цього року, 5 та 10 гривень - впродовж 19-го – 20-го років.

Поки що паперові купюри в українців не вилучатимуть, але й нових друкувати не будуть.

Ми вирішили дізнатись, що думають про заміну лучани і почули відповіді як за, так і проти.

Ведення в обіг монет пояснюють кількома перевагами. Зокрема, це те, що монети живуть довше ніж банкноти. Тому така альтернатива допоможе державі нібито зекономити.

Проте, монети, крім того, що прослужать довше, нічого корисного українцям не принесуть. Адже, створюватимуть людям незручності у їх використанні. Це стає очевидним з відповідей людей.

Щодо нового вигляду грошей, то у Національному банку зазначають, що вони будуть невеликими та легкими. Також у їх дизайні зберегли присутність відомих українських  особистостей.

Проте, рішення про введення нових грошей може стати проблемою і для бізнесу. Платіжні термінали, кавові автомати, пристрої для купівлі квитків у громадському транспорті та банківське устаткування: усі ці механізми розраховані на теперішні купюри та копійки. Виходить що підприємцям потрібно буде або переобладнати усю техніку,  або ж замовляти нову.

Те, що підприємців, які мають у використанні автоматизовані апарати чекають чималі витрати підтверджує Світлана Калюгіна – директор компанії «КофеЛюкс».

Будь-які нововведення приносять і позитивні, і не зовсім вигідні зміни для людей. Надіємось, що проблеми з важкими гаманцями, банківськими розрахунками та переобладнанням автоматизованих апаратів не будуть перешкодою для діяльності бізнесу, а нова реформа стане, кроком вперед української економіки, а не причиною нових проблем.

Читайте також: Керівник «Богдан Моторс» розповів про співпрацю з Луцькрадою

Який стан архітектурних пам'яток у Луцьку

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024