Що цікавого чекає лучан на соціальному заході «Забіг на шпильках»

24 Квітня 2018, 16:58
Прес-конференція у ПортСіty щодо соціального заходу 4378
Прес-конференція у ПортСіty щодо соціального заходу

Торгово-розважальний центр «ПортСіty» разом із спортивним клубом «Лучеськ» і благодійним фондом «СТОПРАК» організовують масштабну соціальну подію – «Забіг на шпильках».

Про те, як відбуватиметься забіг, чому варто на ранніх стадіях виявляти рак молочної розповіли на прес-конференції по забігу на шпильках у вівторок, 24 квітня.

Мета забігу – допомогти жінкам, які мають рак молочних залоз, а також проінформувати про важливість ранньої діагностики хвороби.

Завідувач відділення мамології Волинського обласного онкологічного диспансеру Володимир Федорчук розповів, що обов’язково потрібно проходити обстеження молочних залоз. За його словами, 85% жінок самі знаходять пухлину в грудях, проте бояться відразу звернутися до лікаря.

Завідувач відділення мамології Волинського обласного онкологічного диспансеру Володимир Федорчук
Завідувач відділення мамології Волинського обласного онкологічного диспансеру Володимир Федорчук

Тому Федорчук закликав жінок прийти і безкоштовно зробити обстеження молочних залоз. У разі, якщо лікарі матимуть підозру на онкологію, то запросять жінку до медичного закладу для подальшого обстеження. Заввідділенням мамології розповів, що, якщо почати лікуватися на ранніх стадіях, то 96% жінок живе довго й щасливо.

Окрім того, за його словами, обстеження протипоказані молодим жінкам віком до 25 років. І бажано, аби жінки після 30 років, які прийдуть на обстеження, робили його в певний час менструального циклу, тобто на шостий-дванадцятий день менструації. Це є принципово. Адже якщо не дотриматися цього правила, то мамологи можуть допустити помилку.

Президентка благодійного фонду «СТОПРАК» Марія Адамчук в свою чергу поділилася тим, як сама поборола рак молочної залози.

«Ми створили фонд з чоловіком після того, як сама поборола рак молочної залози. Основна запорука того, щоб вилікуватися – це виявити рак на перших стадіях. І тоді набагато легше проходить лікування. Як в мене виявили рак, то я була вагітна, і лікарі боялися за мене братися. Проте я поборола хворобу, це не було дуже важко, хімію переносила легко. І ось моїй доньці вже вісім років. Створення фонду – це своєрідні подяка Богу за те, що вижила, і що в нас здорова донька. Хочу сказати, що потрібно вчасно робити профілактику, діагностику, і обов’язково ходити до лікаря після 30-ти років, хоча б раз в рік», – поділилася Марія Адамчук.

«Забіг на шпильках» організовують для того, щоб привернути увагу людей до проблеми раку, і щоб не побоялися пройти обстеження.

Президентка благодійного фонду «СТОПРАК» Марія Адамчук
Президентка благодійного фонду «СТОПРАК» Марія Адамчук

Адамчук додала, що у кожного є психологічний страх визнати проблему, але якщо людина її не признає, то вона нікуди не дінеться, а навпаки ускладниться. Організатори надіються, що багато жінок прийде обстежитися впродовж трьох днів.

«Такі забіги – не новизна. Відбувалися вони і за кордоном, і в Чернігові, Харкові, Одесі, Києві, загалом в багатьох містах України. Світовий рекорд забігу на шпильках – це, коли американка пробігла 42 кілометри 195 метрів за 7 годин 28 хвилин. А на нашому заході учасники бігтимуть всього-на-всього 100 і 500 метрів. Це під силу будь-кому», – зауважив член спортивного клубу «Лучеськ» Андрій Єрко.

За його словами, на захід запрошують не тільки спортсменів, а й просто жінок, які можуть вийти на старт і красиво пройтися, і це також буде результат. 29 квітня відбуватиметься три забіги. В одному бігтимуть чоловіки 500 метрів, в двох інших (100 і 500 метрів) – жінки. Сам захід розпочнеться о 12:00, а забіг стартуватиме о 13:00. Реєстраційний внесок – 50 гривень. За ці кошти кожен учасник отримає брендові футболку та номер по забігу. Варто додати, що висота підборів повинна бути не менше вісім сантиметрів.

Розповідають про «Забіг на шпильках»
Розповідають про «Забіг на шпильках»

А перед забігом, з 27 по 29 квітня, перед входом у ТРЦ «ПортСіty» працюватиме спецавто Волинського обласного онкологічного диспансеру, де жінки матимуть змогу безплатно обстежити молочні залози.

До слова, до організації заходу долучилися партнери. Зокрема під час забігу подарунки отримають не лише переможці. Окрім них, визначать ще чимало номінації: найкреативніший образ, найвищі шпильки, наймолодший і найстарший учасники та ін. За перемогу вони отримають подарунки від магазину «Фокстрот» – це і мультиварки, і блендери, і тостери, і чайники та PowerBank. А також яскраві учасники забігу зможуть отримати подарунки від гіпермаркету «ТамТам» та інших партнерів.

Читайте також: Під час «Забігу на шпильках» жінки змoжуть oбстежити мoлoчні залoзи

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром