Студенти-історики зустрілись з волинськими лицарями

23 Квітня 2018, 22:43
Зустріч Студентів-істориків з волинськими лицарями 3427
Зустріч Студентів-істориків з волинськими лицарями

У Замку Любарта відбулась зустріч студентів факультету історії, політології та національної безпеки СНУ імені Лесі Українки з членами клубу «Айна Бера Луцьк».

Ініціаторами заходу були очільник клубу Сергій Ващук та викладач Іван Рудянин. 

Лицарський клуб «Айна Бера Луцьк» є одним із самобутніх колективів не тільки нашого міста, але й Волинського регіону. Очільником клубу є Сергій Ващук. 

Учасники клубу займаються вивченням історії середньовіччя, мови, культури відносин, займаються реконструкцією одягу, організація театралізованих заходів з показом елементів середньовічного бою. Клуб є постійним учасником Міжнародних фестивалів середньовічної культури, має нагороди та призи Міжнародних турнірів та фестивалів.

«Загалом клуб в Україні існує з початку 2000-х років, а в Луцьку офіційно з 2009 року. В нашому місті членами клубу є близько двадцяти чоловік. Серед них є бронзові призери клубного чемпіонату України «Витязь київського дитинця», переможці етапу відборів в національну збірну України з СБ «Середньвічний Лучеськ. Доблесть віків», срібні призери етапу відборів до Національної збірної України з СБ «Дніпровські Витязі», переможці в номінації 5*5 (софт) на Відкритому чемпіонаті Європи «Зов Героїв». Також в складі команди є діючі чемпіони Європи і світу», – розповів про діяльність лицарського клубу на сучасному етапі очільник клубу «Айна Бера Луцьк» Сергій Ващук.

Члени клубу «Айна Бера Луцьк» просять лучан підтримати їх ініціативу «Луцькі Витязі», яка передбачає проведення серії з трьох заходів в трьох мікрорайонах Луцька. Суть заходів полягає у проведенні майстер-класів і змагань з сучасного мечевого бою серед школярів та студентів міста, а також активних жителів мікрорайонів. Підтримати ініціативу можна за посиланням https://lutsk-budget.e-dem.in.ua/#/project/2775?compid=21. Голосувати можуть усі, хто має луцьку прописку.

1
Зустріч студентів факультету історії, політології та національної безпеки СНУ імені Лесі Українки з членами клубу
Зустріч студентів факультету історії, політології та національної безпеки СНУ імені Лесі Українки з членами клубу

Менше, ніж через місяць, луцькі лицарі вирушать на Чемпіонат світу з середньовічного бою «IMCF World Championships 2018», який проходитиме 10-13 травня в Шотландії, місто Перт.

«Члени волинського лицарського клубу є не просто любителі, а справжні професіонали своєї справи, які щорічно беруть участь в фестивалях, змаганнях, де гідно представляють наш регіон. «Айна Бера Луцьк» знають не лише в Україні, а й в багатьох європейських державах. Від себе особисто та студентів, хочеться щиро подякувати учасникам клубу «Айна Бера Луцьк» Сергію Ващуку та Андрію Борщу за цікаву розмову», – відзначив викладач факультету історії, політології та національної безпеки СНУ імені Лесі Українки, кандидат історичних наук Іван Рудянин.

Студенти-історики біля Замку Любарта
Студенти-історики біля Замку Любарта

Офіційна сторінка клубу «Айна Бера Луцьк»: http://bera.com.ua/kluby/ajna-bera-g-luck/

Сторінка клубу в фейсбук https://www.facebook.com/AynaBeraLutsk/

Члени клубу «Айна Бера Луцьк» просять лучан підтримати їх ініціативу «Луцькі Витязі»
Члени клубу «Айна Бера Луцьк» просять лучан підтримати їх ініціативу «Луцькі Витязі»

Фото і текст Тетяна ЯЦЕЧКО-БЛАЖЕНКО

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром