З'ясували, хто стріляв у луцького депутата Запотоцького

21 Квітня 2018, 16:10
Артем Запотоцький 3406
Артем Запотоцький

Нові докази у справі про розстріл активістів Євромайдану у лютому 2014-го допомогли з'ясувати, хто саме стріляв у протестувальників. 

Правозахисник Тарас Гаталяк каже, що у мітингувальника Артема Запотоцького, який є депутатом Луцької міської ради, стріляв беркутівець Олександр Цвігун. Про це свідчать результати балістичної експертизи, яку провели напередодні судового засідання Святошинського суду в Києві. Таку інформацію адвокат оприлюднив на своїй сторінці у Facebook

Артема Запотоцького допитували у форматі відеоконференції. Раніше він отримав серйозне поранення на мості через вулицю Інститутську. Внаслідок травми чоловік наразі пересувається в інвалідному візку. 

«Провели балістичну експертизу і виявилось, що ця куля, випущена з автомата, закріпленої за Цвігуном Олександром Юрійовичем – беркутівцем спецроти Київського беркуту. Колегою обвинувачених», – ідеться в дописі правозахисника.

Допис захисника
Допис захисника

Тарас Гаталяк долучив до допису також інфографіку, в якій фігурує прізвище підозрюваного беркутівця. Олександр Цвігун, за оприлюдненими даними, отримав паспорт РФ, і нині живе в Росії.

Інфографіка
Інфографіка

Читайте також: Депутат Луцькради розповів суду, як отримав поранення на Майдані.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024