Скандал та два адмінпротоколи: як луцькі патрульні водія «Аверсу» спиняли

21 Квітня 2018, 14:03
Поліція у Луцьку 2682
Поліція у Луцьку

Водій місцевого телеканалу не хотів показувати поліцейським документи та плутався у своїх словах.

Конфлікт між водієм телеканалу «Аверс» та патрульними поліцейськими виник близько 21:00 у п'ятницю, 20 квітня. Поліцейські зупинили чоловіка через несправну ліву фару в режимі ближнього світла. Він відмовився показувати документи, не реагував на законні вимоги патрульних.

Пізніше до чоловіка приїхала «група підтримки», що складається з працівників телеканалу «Аверс». Ті в свою чергу вимагали зачекати юриста і директора каналу, і висловлювали претензії до роботи поліцейських. 

Через те, що водій не представився і не надав документів, його відвезли у міськвідділ поліції для з'ясування особи. Журналісти поїхали слідом. У міськвідділі на порушника склали два адмінматеріали за керування несправним транспортним засобом, а також за відпову прид'явити документи на вимогу патрульних.

Цим скандал не закінчився, адже журналісти «Аверсу» опубліквали сюжет, у якому «запікали» слова патрульної, яка нібито використовує ненормативну лексику під час спілкування з порушником. В управлінні спростовують цю інформацію та надають запис реальної розмови поліції з порушниками.

Поліцейські вимагають публічного вибачення за наклеп, а також спростовують інформацію, подану одним із інтернет-ресурсів. 

Інформація на одному з ресурсів
Інформація на одному з ресурсів

«Щодо заголовка про «протиправне затримання автомобіля телеканалу», то інформуємо, що транспортний засіб ніхто не затримував, а зупиняв – і це різні речі, і професійні журналісти мали б це розуміти. Затримали згодом водія, який рухався з порушення правил доржнього руху, складено відповідний протокол затримання.  

Чоловіка затримали не «буцімто через непокору поліції», а через те, що він не показвав документи і через неможливість встановити його особу, аби скласти постанову. Затримання не відбулося б, аби він пред’явив документи на законну вимогу поліцейських. Однак у працівників цього каналу, напевно, є погана традиція робити надбанням публічності власні порушення законодавства, та ще й дискредитувати після цього правоохоронців. Очевидно, водій також це знав, тож, замість показати документи і визнати порушення, одразу викликав на місце колег з ТРК. 

Так само надуманою є фраза про якихось «очевидців», які стверджували, що водій не порушував ПДР», – пишуть у прес-службі патрульної поліції області. 

Читайте також: Електроапаратна: поліція зупинила авто каналу «Аверс».

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024