Митрополит Луцький і Волинський закликав волинян доєднатися до флеш-мобу на підтримку створення помісної церкви

20 Квітня 2018, 19:52
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл 4575 Джерело: https://www.pravoslaviavolyni.org.ua
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл

З проханням взяти участь у православному флеш-мобі на підтримку створення єдиної помісної Української Православної Церкви звернувся Митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Захід відбудеться 22 квітня о 13:00 на Театральному майдані. Про це йдеться на сайті Волинськоої єпархії УПЦ КП.

Далі подаємо заяву без змін:

«Звернення митрополита Михаїла щодо флеш-мобу на підтримку визнання автокефалії Української Церкви

Христос Воскрес!

Шановні волиняни! Брати та сестри!

Божою милістю, 19 квітня 2018 року Верховна Рада України прийняла постанову «Про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні».

Незалежна Церква – це духовна основа будь-якої держави, без якої вона не може існувати та повноцінно розвитатися. Це буде великий поштовх до об’єднання всього українського суспільства – визнання Української Церкви. Українська нація цього прагнула всі 26 років.

Попереду ще багато випробувань. Але вже сьогодні ми відновили українську армію, якої фактично не існувало. Нині ж мова йде про відновлення єдиної автокефальної Української Православної Церкви. Адже могутня армія та єдина Церва – це той фундамент, на якому розвивається будь-яка сильна, самостійна та незалежна держава. А звернення Президента України щодо визнання Української Церкви – це ще один впевнений крок до об’єднання всього українського суспільства.

Тому я, митрополит Луцький і Волинський Михаїл, з благословіння Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета запрошую всіх волинян взяти участь в православному флеш-мобі на підтримку створення єдиної помісної Української Православної Церкви.

Захід відбудеться 22 квітня о 13.00 в Луцьку на Театральному майдані.

Україна переможе, бо з нами Бог!»

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024