Закамарки: На перші «гулі» або Чим запам’ятався Будинок офіцерів лучанам

20 Квітня 2018, 09:00
Цікава місцина на Винниченка дивує графіті 3315
Цікава місцина на Винниченка дивує графіті

Перші танці, перші поцілунки та сварки – стіни Будинку офіцерів спостерігали за кількома поколіннями молоді. Чи пощастить їм зустріти ще бодай одне?

Не зовсім у закамарках, але все ж цікава місцина знаходиться на вул. Винниченка, 8 – відома серед лучан як «Будинок офіцерів».

Зведена у період польської влади, будівля слугувала земельним банком. Однак, у роки Другої світової війни там розташувався Будинок офіцерів, чия назва так і дійшла до наших днів.

Нині це прекрасне, але занедбане приміщення знаходиться у власності ЛНТУ, і, не зважаючи на те, що вікна на верхньому поверсі змінили на нові пластикові, реконструкція на цьому етапі зупинилася.

Що ж згадують лучани про цю історичну пам’ятку? Літній охоронець, який зараз там працює, ще юним хлопцем вперше побачив дорослі фільми, адже там розташовувався кінотеатр.

Сусідка розповідала, як вперше туди ходила на танці, не забуваючи одягнути «косуху» – адже Будинок офіцерів був місцем зустрічі неформалів і проведення рок-концертів. Там вона вперше спробувала цигарку і поцілувалася із хлопцем.

Для більшості жителів нашого міста це було місце, де народ збирався поспілкуватися, пережити кращі моменти юності – для них Будинок офіцерів на все життя залишиться пам’яткою їхньої молодості.








Деякі митці потрапили навіть усередину приміщення – графіті можна побачити крізь грати на першому поверсі
Деякі митці потрапили навіть усередину приміщення – графіті можна побачити крізь грати на першому поверсі

Читайте також: Закамарки: блиск і злидні маєтку родини Кронштейнів на Ярощука

Закамарки: фантом на вулиці Привокзальній

Закамарки: «на черепахи» або оазис на Потебні

Олеся САЄНКО

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром