Реабілітація атовців у Луцьку – під питанням

19 Квітня 2018, 16:45
Юрій Моклиця 2256
Юрій Моклиця

В обласному центрі Волині ще досі не можуть побудувати реабілітаційний центр для місцевих атовців.

До кінця року його точно не побудують, – про це розповів експерт ЦРУ Юрій Моклиця на прес-конференції 19 квітня.

За його словами, це ще одне болюче питання в обласному центрі Волині. Створити реабілітаційний центр мають на базі колишнього чорнобильського центру у комунальному закладі «Центр первинної медико-санітарної допомоги», що на проспекті Волі. У цьому Центрі луцькі атовці мали б отримати медичні послуги, могли б пройти оздоровлюючі процедури, поплавати в басейні, отримати психологічну підтримку, за потреби – полікуватися в стаціонарі. Однак, центру ще досі немає в Луцьку. А в ньому була б хороша можливість відновити своє здоров’я.

«У 2016 році спільну ідею створити такий центр висловили попередній міській голова Микола Романюк та народний депутат України Ігор Лапін. Планували впродовж першої половини 2017 року виготовити проектно-кошторисну документацію, а після цього у співвідношенні 50/50 (місто/державний бюджет) приступити до ремонту згаданого приміщення і до встановлення в ньому відповідного медичного обладнання», – пояснив Моклиця.

Юрій Моклиця зазначив, що нині вже квітень 2018 року, а «укропівська» більшість й досі не оголосила тендер, ні копійки не заклала в бюджет міста на цей рік, і не проінформувала громадськість про стан Центру на сьогоднішній день.

«Тиждень тому випадково побачив, як виконувач обов’язків міського голови Пустовіт зустрічався з Лапіним. Потім запитав у Лапіна, про що ж йшла мова, а він відповів, що про школу №27. То виходить Пустовіт бачив Лапіна, сам проявив ініціативу, але при цьому нічого не запитав про реабілітаційний центр. Що ж це за робота така? Бачив народного депутата, і не поговорив з ним про важливу тему. От таке от відношення», – висловив своє обурення експерт Сергій Григоренко.

Моклиця розповів, що на початок 2017 року було готове все, щоб розробляти проект Центру. І цей проект мав би стояти на першому місці у влади. А чому все так відкладають у «довгу шухляду» – невідомо.

«Проте хочу сказати, що через купу телефонних дзвінків ми дізналися, що проект таки розроблений. Та насправді мало бути не так. Потрібно було б обговорювати його з громадськістю. А так не зробили, і це погано. До того, жодних підтверджень, що цей центр найближчим часом збудують – немає», – наголосив Моклиця.

Читайте також: У 2018 році влада ще менше підтримуватиме атовців, – експерт Григоренко

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром