За проїзд у маршрутках лучанам доведеться платити більше

19 Квітня 2018, 12:45
Готуйте гаманці до похудання 3132
Готуйте гаманці до похудання

Міська рада обласного центру Волині погодилась з вимогами перевізників – тариф на міські перевезення для дорослих пасажирів і школярів піднімуть на одну гривню.

Про це йдеться у проекті рішення виконкому від 19 квітня 2018 року, ознайомитись з яким можна на сайті Луцької міськради.

Згідно з рішенням виконкому, з 16 травня 2018 року лучани платитимуть за проїзд у маршрутках п'ять гривень, тариф для дітей віком 6-14 років також підняли до двох гривень за поїздку.

Нагадаємо, минулого року, у кінці березня, після довгих сперечань у місті підняли вартість проїзду у міських автобусах з 3 до 4 гривень.

Нині ж, після чисельних звернень підприємців про нерентабельність міських пасажинрських перевезень влада міста прийняла рішення дозволити підняття тарифу. У пояснювальній записці до зведеного розрахунку вартості проїзду йдеться про підвищення вартості палива, заробітної плати водіїв, розхідних матеріалів тощо. Крім того, вказаний рівень рентабельності перевезень – він, нібито, складає 10%.

Крім того, у міськраді заявили, що провели дослідження пасажиропотоку маршруток. Після цього вони встановили, що тариф на різних маршрутах коливається від трьох з копійками гривень на одних до майже семи на інших. На основі цього вони вирахували середнє арифметичне – 4,69 гривень – і «округлили» його до п'яти.

Зі зведеним розрахунком тарифу можна ознайомитись за посиланням.

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024