«Виростити урожай – те саме, що виховати дитину», – Олександр Савченко про роботу аграріїв Волині

18 Квітня 2018, 09:30
Олександр Савченко приїхав до аграріїв Волині 1988
Олександр Савченко приїхав до аграріїв Волині

Очільник Волинської ОДА Олександр Савченко зустрівся із землевласниками Волині та обговорив з ними співпрацю в майбутньому.

Відбулося це у вівторок, 17 квітня.

Аграрії Волинської області зорганізувалися в спілку «СПАС», тож на початку зустрічі голова «СПАСу» Євген Дудка ознайомив Олександра Савченка з цією організацією.

«Я був основним ініціатором, щоб створити таку спілку. Основне завдання було сісти за один стіл, домовитися про дружелюбність, добросусідство, а також знаходити бізнесові інтереси та триматися разом», – зазначив один із засновників спілки Євген Дудка.

Зареєстрували «СПАС» 6 листопада 2016 року. До неї входить 16 юридичних осіб з двох сусідніх областей: Рівненської та Волинської. За словами Євгена Дудки, землевласники всі разом обробляють 15% земель на Волині.

Зустріч Олександра Савченка з аграріями Волині
Зустріч Олександра Савченка з аграріями Волині

«У нас є сім найбільших господарств із десяти з виробництва цукрового буряка в області. Шестеро з нас – найбільші платники податків в аграрній галузі на Волині. Ми є соціально відповідальний бізнес, а це економічно сильний бізнес», – поділився Євген Дудка.

Спілка на  попередніх засіданнях підписала Меморандум про спільну протидію рейдерству і запросила інших підприємців, аби ті теж приєдналися до них. В основі «СПАСу» лежить принцип позаполітичності. За словами Дудки, в них є представники різних політичних сил, але в спілці всі загалом позаполітичні.

Окрім того, всі члени «СПАСу» причетні до будівництва храму у Волновасі, що в Донецькій області. Серед учасників організації є учасники благодійного фонду «Волинь-2014».

«В цілому варто сказати, що в нас немає великих холдингів, в нас немає чужих, ми всі волинські господарі, які вберегли кожний своє господарство. Плюс до того, ми економічно успішні підприємства», – зазначив Дудка.

Наприкінці зустрічі змлевласники разом із очільником Волинської ОДА зробили спільне фото
Наприкінці зустрічі змлевласники разом із очільником Волинської ОДА зробили спільне фото

Савченко зауважив, що йому приємно чути і побачити, що аграрії намагаються все об’єднати, і головне у спілці –пакт дружби, допомоги і захисту.

«Думаю, що влада повинна пишатися такими організаціями, як ваша. Ви без вихідних і відпусток займаєтеся найважчою справою, яка може бути. Тому що виплекати урожай – це практично те ж саме, що займатися вихованням дитини, адже відволіктися не можна ні на мить», – пояснив керівник Волинської ОДА.

Також він додав, що в організації є тільки «свої», і так повинно бути завжди, бо це правильно.

«Ви об’єдналися і вам легше захищатися. Ви мені нагадали, що є аграрний сектор. І я сьогодні провів перше засідання оперативного штабу по боротьбі з рейдерством в агропромисловому секторі», – зазначив очільник ОДА Волині.

Опісля всі аграрії мали можливість поставити запитання очільнику ОДА та висловити свої побажання новому керівнику обладміністрації.

Присутні зазначили, що сподіваються на вигідну співпрацю з владою. А Савченко, в свою чергу, ствердив, що без цього ніяк не можна.

На завершення «СПАсівці» подарували керівнику Волинської ОДА коровай, як символ підтримки і співпраці з адміністрацією
На завершення «СПАсівці» подарували керівнику Волинської ОДА коровай, як символ підтримки і співпраці з адміністрацією

Аграрії поділилися з Савченком проблемами, які їх турбують: це і зухвала поведінка інспекторів патрульної поліції на полях, і зважені комплекси,  і підприємці, які обробляють землю незаконно, тобто, недобросовісна конкуренція, дороги, ліси та ін. На що Олександр Савченко пообіцяв допомогти їх вирішити, якщо всі об’єднаються задля однієї мети.

На завершення СПАСівці подарували керівнику Волинської ОДА коровай як символ підтримки і співпраці з адміністрацією.

«Ми разом можемо зробити багато», – підсумував Савченко.

 

Анна МАНЮХІНА

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром