І вдень, і вночі: пожежники розповіли про свою роботу

18 Квітня 2018, 00:32
Вогнеборець 2780 Джерело: Google
Вогнеборець

Пожежник – професія, що не має вихідних та свят. Чи не кожного дня вогнеборці ліквідовують сотні  пожеж та рятують  життя людей. Одне зі своїх професійних свят рятувальники відзначають 17 квітня.

У цей день ми вирішили з’ясувати як оцінюють пожежну справу самі пожежники. Про це повідомляє Sfera-TV Lutsk.

Начальник однієї з рятувальних  частин у Луцьку Мирослав Пастух  каже, що працювати пожежником може не кожен, для цього потрібно справді любити справу, якою займаєшся.

Розповіли чому обрали саме цю професію та чим вона їх захоплює рятувальники, які і вдень, і вночі захищають людей від вогню.

Пожежна справа має давню історію. Очевидно, ще з тих часів, коли людство лише опанувало вогонь.  Історію ж луцьких вогнеборців можна спостерігати за експонатами виставки, що функціонує вже понад тридцять років. Її завідуюча Євгенія Пуць каже, що відвідують музей часто: делегації дітей та дорослих, часто бувають і гості з-за кордону.

Пожежники – люди, що бережуть нас від вогню та необережного з ним поводження. Без них у світі було би набагато більше лиха, тому заслуговують вони згадки та подяки не лише у своє професійне свято, а й кожен день.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром