Луцьк, 20 липня: розгін квіткарів, 10 доларів від кандидата в мери і подвійне ДТП

20 Липня 2015, 20:53
4133

Початок тижня в «Картині дня»: що робили і що зробили лучани сьогодні.

Розквітчали. Муніципальна дружина ліквідувала стихійний ринок квіткарів на проспекті Волі, де торгівля велася прямо на тротуарі. Щоправда, продавців на павільйоні з палатками залишили. Тим же, хто торгував просто неба, запропонували «переїхати» на проспект Волі, 41 (район магазину «Знання»), продавчині таку пропозицію відхиляють.

Зіткнулися. На проспекті Волі трапилась подвійна ДТП – бус Volkswagen Transporter підштовхнув бус Mercedes, і той протаранив задню частину маршрутного таксі №30. Жертв немає, як і серйозних пошкоджень транспорту. Найменше дісталося автомобілю, який був посередині – у нього лише відлетів передній номерний знак. Трохи гірші справи у маршрутного таксі – постраждав задній бампер. Найважче ж пережив пригоду бус Volkswagen – потрощений передній бампер і капот, а також вибите переднє скло.

Розіграв заначку. Михайло Пастушак – вигаданий персонаж, який має намір балотуватись на посаду мера міста, вже почав свою передвиборну кампанію. Він зняв промо-ролик, для «розрутки» якого пообіцяв 10 доларів одному з тих, хто поділиться відеозаписом в соціальній мережі «Вконтакте». Кандидат виконав свою першу передвиборну обіцянку і заявив, що вже визначили щасливицю, якій дістанеться його заначка.

Знеструмили. Вже традиційне в «Картині дня» припинення електропостачання сьогодні відбулося на вулицях Хакімова, Гаврилюка та Лесі Українки 26-44. Відключення світла обумовлено проведенням ремонтних робіт на повітряній ліній.

Обурювалися. На вулицях Січова та Ветеранів виник конфлікт між жителями і КП «Ласка» через вилов бездомних собак. Серед бунтарів – по одній жінці на кожній вулиці. Своє невдоволення виловом псів мотивували просто: добрих людей собаки не кусають, тому загрози їм не несуть. Однак всі інші мешканці протесту не підтримали, і працівники притулку для тварин загалом забрали вже 48 собак.

Розробили. Лучани створили перший в Україні графіті-додаток «Lutsk Street Art». Це збірка графіті міста, яка розміщені на будинках в межах Луцька. Крім того, що користувачі зможуть ознайомитись з самим графіті, вони також дізнаються про його автора, локацію і час створення. Додаток вже можна завантажити безкоштовно на Play Store.

Втілили задум. З ініціативи підприємця Віталія Бобиря виготовили перших два захисні габіони по військових стандартах армій НАТО - MIL1 5442. Конструкції випробують на полігоні вже цього тижня, а потому відправлять у зону АТО для наших військових.

Сконструювала картину дня Іванна САЦИК

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром