Лучанин зі Страсбурга закликає врятувати старі двері в центрі міста

17 Квітня 2018, 09:05
Старі двері у Луцьку 6715
Старі двері у Луцьку

Заклик реставрувати красиві зелені двері у Луцьку лучанин оприлюднив, перебуваючи у Страсбурзі.

Мандрівник, письменник та керівник міжнародного проекту культурно-професійних обмінів Володимир Павлік закликає лучан реставрувати старі двері у центрі міста. До цього він пропонує залучити будівельні, туристичні та реставраційні фірми.

Така ідея у чоловіка виникла після відвідин п'ятизіркового готелю у французькому Страсбурзі. Старі дерев'яні елементи фасаду будівлі вдало поєднуються із сучасним двориком, і виглядають неймовірно атмосферно. 

«Ми ж не знаємо у Луцьку, як унікальні старі двері зберегти. Чи то вже самим лучанам збирати кошти, коли держава на двері не знаходить?.. Можливо, якійсь фірмі дуже подякуємо, влаштуємо рекламну кампанію, якщо допоможе реставрувати? Можливо, реставраційні фірми, будівельні, туристичні та й інші – могли би внесок зробити...МОЖЕМО щось придумати? Як думаєте? Там поруч можна також і табличку розмістити з подякою... Може, маєте ідеї? Якщо у нас їх не буде (ідей), то відчуваю, що скоро й дверей не стане. Бо розмови про ремонт дверей...всі розуміють, надіюсь, що ремонт – це знищення. ЛИШЕ РЕСТАВРАЦІЯ!!! Лучани флешмобом врятували їх...треба й реставрувати», – пише Володимир Павлік на своїй сторінці у Facebook.

Фото старого готелю
Фото старого готелю

Реставровані старі фасади
Реставровані старі фасади

Дерев'яні двері на Словацького у Луцьку
Дерев'яні двері на Словацького у Луцьку

Володимир Павлік
Володимир Павлік

Читайте також: Словацького: знамениті зелені двері не будуть нищити ремонтом.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром