Депутат пропонує на місці погруддя комуністу Бойку встановити пам’ятник Бандері

14 Березня 2016, 13:58
1517 Джерело: facebook.com

Депутат міської ради Павло Данильчук вважає, що монумент провіднику ОУН Степанові Бандері варто звести на вулиці Лесі Українки, 24, де нині розташований комуністичний пам’ятник Степану Бойку.

Павло Данильчук подав відповідні проекти рішення на сесію міськради, яка відбудеться 30 березня, повідомляє «Народний Контроль.Волинь» у Facebook.

«Вісім років минуло з часу прийняття рішення міською владою щодо встановлення пам’ятника Степану Бандері у Луцьку. Проте через невдало обране місце та обмежене фінансування ініціатива не реалізована до цього часу. Високий рівень невдоволення жителів міста викликало саме місце встановлення пам’ятника – поряд з РАЦСом на проспекті Соборності, 18», – ідеться у проекті рішення.

Тому Павло Данильчук вважає, що пам’ятник Степану Бандері варто розмістити у центральній частині Луцька – на вулиці Лесі Українки, 24, яке є доступним для відвідування туристами та гостями міста, а також зручним для проведення національно-патріотичних заходів.

Згідно із Законом України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», секретар Волинського окружного комітету комуністичної партії Західної України Степан Бойко підпадає під дію декомунізації. Демонтований пам’ятник передати у музей в якості експонату.

Нагадаємо, ветерани та історики проти знесення пам’ятника Степанові Бойку.   Натомість члени комісії з декомунізації вирішили, що пам’ятник варто демонтувати і перенести на зберігання у Волинський краєзнавчий музей.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39