У Луцьку зіграли фінал футбольного Кубка Федерації

16 Квітня 2018, 19:36
Команда «Ковель-Волинь» - переможці Кубка Федерації-2018 3348 Джерело: ФФВ
Команда «Ковель-Волинь» - переможці Кубка Федерації-2018

У вирішальному матчі на стадіоні «Підшипник» гравці «Ковеля-Волині» обіграли копачівське «Торпедо» – 5:1.

Протягом чотирьох останніх років традиційний весняний трофей неодмінно діставався луцьким колективам, і лише цього разу ще на стадії півфіналу було зрозуміло, що місце дислокації Кубок Федерації як мінімум на рік змінить. Утім, учасникам недільного фіналу до вирішального матчу довелося пройти нелегкий шлях, а мінімальні перемоги над суперниками по півфіналу – «Волинню ПТУ № 27» та «Стиром» – тільки підкреслювали правильність такого твердження.

Читайте також: У Луцьку відбудеться фінал футбольного Кубка Федерації

У самому фіналі гравці «Ковеля-Волині» виступали в ролі яскраво вираженого фаворита: якраз таки «торпедівців» протягом останніх років вони завжди вправно вигравали (у тому числі й у півфіналі минулорічного Кубка Федерації). Початок зустрічі також був за «червоними», які створили декілька хороших можливостей для взяття воріт. Такий тиск у середині тайму таки приніс успіх – щоправда, м’яч після флангового прострілу у власні ворота зрізав захисник команди з Рожищенського району Андрій Каварський – 1:0.

Як виявилося, така прикрість тільки по-спортивному розізлила гравців «Торпедо», які почали регулярно створювати загрозу воротам суперника. А у одній з атак розрізним пасом вивели віч-на-віч з Дмитром Дувакіним Романа Стужука: десятий номер копачівської команди упевнено реалізував «побачення» з голкіпером. На перерву команди все ж пішли за переваги ковельчан: хтось із гравців «Торпедо» зіграв рукою у власному штрафному майданчику, а Олександр Ліщук холоднокровно реалізував одинадцятиметрове покарання – 2:1.

Той самий влучний пенальті від Олександра Ліщука
Той самий влучний пенальті від Олександра Ліщука

 

У другому таймі підопічні Юрія Романчука заграли ще вільніше, легше та спокійніше, не залишаючи суперниками шансів на якусь протидію своїм атакам. Гол Андрія Заліпи та «дубль» у виконанні Артема Ющука забезпечили «Ковелю-Волині» комфортну перевагу над «Торпедо» (5:1), яка збереглася до фінального свистка.

Після матчу під радість фанів ковельського колективу президент Федерації футболу Волині Віталій Кварцяний привітав обидві команди та вручив їм Кубки, грамоти та медалі змагань. Уже цими вихідними «Ковель-Волинь», «Торпедо» та інші чотирнадцять колективів продовжать боротьбу за першість області з футболу.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром