Суд вирішив рахунки «Полісся-Трейд» не арештовувати

16 Квітня 2018, 20:08
Суддя Сергій Костюкевич 6298
Суддя Сергій Костюкевич

В окружному адміністративному суді Волинської області розглянули справу за позовом Головного управління ДФС у Волинській області щодо арешту коштів на рахунку платника податків ТОВ «Полісся-Трейд».

Слухав справу суддя Сергій Костюкевич у понеділок, 16 квітня. 

Представником ДФС Волині був Андрій Нівчик, а адвокатом «Полісся-Трейд» виступив Павло Черніка.

За інформацією Нівчика, у ДФС просили задовільнити позов про арешт рахунків підприємства «Полісся-Трейд» через те, що воно не пустило перевірити свою продукцію.

Проте підприємство «Полісся-Трейд» оскаржило рішення щодо перевірки підприємства у Волинському окружному адмінсуді.

«Це рішення буде збитковим, а тому прошу задовольнити клопотання щодо зупинення провадження цієї адміністративної справи. Ми оскаржили наказ ДФС в окружному суді про чергову перевірку «Полісся-Трейд». Адже нікому не цікаво, що підприємство закривали на певний час, тому що це принесе збитки товариству», – наголосив Павло Черніка.

Адвокат додав, що рішення про арешт є політично вмотивованим, тому що стосується учасника «Полісся-Трейд», який є депутатом Луцькради з іншої політичної сили БПП «Солідарність».

«Я вважаю, що не можна розглядати сьогоднішню адміністративну справу до розгляду питання по суті. А тому вважаю, що потрібно призупинити провадження в цій адмінсправі до вирішення іншої щодо скарги «Полісся-Трейд» на рішення ДФС у Волинській області», – пояснив Черніка.

Тому суд вирішив зупинити провадження щодо арешту рахунків підприємства «Полісся-Трейд» допоки судді не розглянуть скаргу цього товариства на рішення ДФС у Волинській області. Відбудеться це невдовзі, наприкінці квітня. Лише після розгляду скарги «законники» вирішать, чи накладатимуть штраф на «Полісся-Трейд», чи ні. 

Далі буде...

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39