Моташівка: до медової столиці Волині 10 років не їздять автобуси

13 Квітня 2018, 14:56
Біля Луцька знаходиться забуте село 6591
Біля Луцька знаходиться забуте село

У відрізаному селі Моташівка немає ані магазину, ані аптеки. Тут лише одна вулиця і двадцять мешканців. Сюди вже 10 років не їздить автобус – водіїв лякають розбиті дороги та нерентабельність рейсів. 

Про це повідомляють на сайті каналу «2+2».

Доїзд до Моташівки більше нагадує автозмагання по бездоріжжю. Спочатку 15 хвилин жахливої поїздки у тісному салоні по розбитих дорогах в Княгининку, а далі чотири кілометри у бік лісу можна подолати або попуткою, або возом. Та найчастіше місцевим доводиться ходити пішки. До походів люди звикли і в такій віддаленості села бачать навіть перевагу.

Селу Моташівка кілька століть. Ще до війни тут жило близько тисячі людей. Тепер самі лише пенсіонери, бо молодь переїхала до міста і повертатися не квапиться. Ті ж, хто залишився, мешкають на одній вулиці під назвою Солов’їна. Це кілька хат по обидва боки дороги, а далі – ліс і поля.

Тут повно закинутих хат. Усі виставлені на продаж і навіть газифіковані.

Оживає село під кінець квітня. Відкривати медовий сезон сюди з’їжджаються сотні бджолярів, бо тут у кожному, навіть занедбаному господарстві, десятки вуликів. Місцеві сподіваються, що бджоли відновлять їхнє село, а пустити автобус до нього змусять туристи, які сотнями мандруватимуть до медової столиці Волині.

Нагадаємо, ми вже писали про село Моташівка, яке майже повністю відрізане від цивілізації. Старожили не пам'ятають, коли востаннє до них приїжджав автобус. До найближчого населеного пункту - майже чотири кілометри. У крамницю, аптеку чи до лікаря добираються лише пішки. З двох десятків хат тут живуть хіба що в половині.

Читайте також: Луцький район: у Моташівці буде вуличне освітлення

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром