На храм у Волновасі зібрали близько 4 мільйонів гривень

13 Квітня 2018, 08:35
Храм у Волновасі 3924
Храм у Волновасі

Сьогодні зроблено 95% всіх необхідних робіт. Наразі продовжують збирати кошти на церковний інвентар та облаштування території навколо храму.

Лучани, волиняни та багато небайдужих українців із різних регіонів зібрали на будівництво православного храму у Волновасі близько 4 мільйонів гривень. За ці гроші у місті на Донеччині вже звели дерев'яну церкву, збудували дзвіницю та будинок священика. Про це у коментарі Район.Луцьк розповів виконавчий директор благодійного фонду «Волинь 2014», який проводить збір коштів, Володимир Кривович.

Будинок для священика
Будинок для священика

Фото з процесу будівництва
Фото з процесу будівництва

За словами чоловіка, на сьогодні за зібрані майже 4 мільйони гривень та роботи завершені на 95%. Список благодійників можна знайти на сайті фонду. Серед них і бізнес, і держструктури, і приватні особи. До прикладу, «Волиньобленерго», «Modern Expo» та «Вілія» пожертвували по 100 тисяч гривень, управління СБУ у області – 32 тисячі, Волинська єпархія УПЦ КП – 20 тисяч гривень. До благодійного збору коштів долучилися і районні державні адміністрації, і просто небайдужі люди. 

Окрім грошей, люди часто допомагали матеріалами, послугами та знижками на певні види робіт.

Урочисте відкриття храму відбудеться 22 травня. На нього запросять велику делегацію з Волині, до якої увійдуть депутати, бізнесмени та благодійники, які жертвували на храм. Саме 22 травня і завершиться збір благодійних коштів.


Роботи над будинком для священика
Роботи над будинком для священика

На храмі встановлюють куполи
На храмі встановлюють куполи

Церкву вже збудували
Церкву вже збудували

Читайте також: Повідомили, що зробили в міській лікарні №2 за благодійні кошти.

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024