Засмальцьовані витяжки, прострочені продукти та антисанітарія: експертка показала магазин «Салют» у Луцьку

11 Квітня 2018, 14:24
Експертка із розвитку супермаркетів «Страстей за Ревізором» Наталія Кудряшова 5558
Експертка із розвитку супермаркетів «Страстей за Ревізором» Наталія Кудряшова

Експертка із розвитку супермаркетів «Страстей за Ревізором» Наталія Кудряшова перевірила луцький магазин «Салют», що на проспекті Президента Грушевського. Розташований він на першому поверсі житлового будинку, який побудували навпроти обласної лікарні.

Про це йшлося в відеосюжеті програми «Ревізор: Магазини».

Ревізорка Наталія Кудряшова перевірила те, що пропонує супермаркет покупцям і пацієнтам обласної лікарні. Спершу вона зайшла на кухню, проте нікого там не застала, і самостійно почала перевіряти приміщення.

Бруд із витяжок на кухні
Бруд із витяжок на кухні

Спочатку заглянула в холодильник з напівфабрикатами, з яких готують страви. Жоден із продуктів там не був підписаний: ні оселедець, ні консервована кукурудза та горошок, які були вже відкриті, ні ковбаса, ні майонез, термін придатності якого теж вийшов.

Окрім того, на іншій полиці експертка знайшла сосиски, які вже протерміновані на тиждень. Чи хотіли  їх використовувати для приготування страв – невідомо.

«Протерміновану продукцію не можна зберігати разом із непротермінованою. Окрім цього всього, в цьому магазині дуже брудні холодильники», – зазначила ревізорка.

Засмальцьовані витяжки: одна брудніша іншої
Засмальцьовані витяжки: одна брудніша іншої

Після того Наталія перевірила витяжки. Результатом задоволена не була, адже одна і друга виявились дуже засмальцьованими. Віднайшла експертка і муху, яка там живе.

«Скільки треба було не мити витяжку, щоб довести до такого стану?», – зауважила Кудряшова.

Далі ревізорка підійшла до бочок із квашеними помідорами. Вони просто «вразили» експертку, адже на стінках бочок виднілася чорна пліснява, а на самих помідорах – біла. Як виявилося пізніше, ці помідори у продаж ще не пустили.

Пліснява на квашених помідорах
Пліснява на квашених помідорах

Опісля кухні та складських приміщень ревізорка відправилася у зал продажу товарів. Ситуація там була не краща: м’ясо лежало під рожевою лампою, яка робила його більш яскравим і насиченим. Ще й до того, вітрина над м’ясом – тріснута та заклеєна скотчем.

«Такого робити не можна, бо шматочки скла можуть потрапити в продукти», – підкреслила експертка.

Але позитивом було те, що у супермаркеті зберігають м’ясні продукти при правильній температурі.  І ваги також показують правильно.

Муха на м'ясі у торговому залі
Муха на м'ясі у торговому залі

«На складі якісні продукти лежать разом із протермінованими. Витяжки не мили, здається, роками. У торгівельній залі на м’ясі сидить муха. Після побаченого жодних коментарів не можу залишити. І «Салют» у Луцьку програма «Ревізор: Магазини» не радить покупцям», – підсумувала експертка Наталія Кудряшова.

Деталі можна переглянути ТУТ.

Читайте також: Товарне дикунство, бруд та агресивна продавчиня: як ревізорка перевіряла Старий ринок

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром