Різноманітні майданчики, скейт-парк і пляж: як виглядатиме зона відпочинку на Чорновола

10 Квітня 2018, 23:20
Як виглядатиме відпочинкова зона в Луцьку 10066
Як виглядатиме відпочинкова зона в Луцьку

У розважальному центрі «Промінь» обговорили проект облаштування відпочинкової зони на річці Сапаліївка, а саме по вулиці Чорновола.

Директор ТзОВ «Казкова оселя» Андрій Маруняк ознайомив присутніх 10 квітня із проектом, який реалізовуватимуть.

За його словами, «Казкова оселя» – підприємство, яке планує облаштувати відпочинкову загальнодоступну зону для всіх лучан і гостей міста. Ідея створення відпочинкової зони «Оселя Парк» – це логічне продовження створення і розвитку парку рекреації на проспекті Волі «Сіті Парк», з яким вже ознайомлені лучани.

«Казкова оселя» – підприємство, яке займається будівництвом багатоповерхових будинків. Але вирішили не обмежуватися тільки будівництвом багатоповерхівок. Ми хочемо реалізувати проект відпочинкової зони, який підприємство назвало «Оселя Парк». До реалізації проекту ми намагаємося підійти ґрунтовно, і тому залучаємо спеціалізовані проектні інститути. Зокрема інститут «Волиньводпроект» та архітектурно-будівельну майстерню «Вектор», – розповів Андрій Маруняк.


1
План проекту
План проекту

Лучани, які прийшли ознайомитися з проектом
Лучани, які прийшли ознайомитися з проектом

В грудні 2017 року підприємство представило на розгляд виконкому Луцькради попередні проробки і отримало рішення на затвердження та дозвіл на проведення благоустрою. У середині лютого вже 2018 року з метою ознайомлення з думкою лучан на першому поверсі РЦ «Промінь» виставили макет того, що планує зробити «Казкова оселя», тобто, жителі міста мали змогу ознайомитися з проектом.

«Оселя парк» – це комплексний благоустрій заплави річки Сапалаївки з влаштуванням ландшафтної водойми площею приблизно три тисячі 300 квадратних метри та загальним благоустроєм близько 20 тисяч квадратних метрів.

Жителі Луцька, які прийшли послухати, що ж буде на вулиці Чорновола, поблизу річки Сапалаївка
Жителі Луцька, які прийшли послухати, що ж буде на вулиці Чорновола, поблизу річки Сапалаївка

Кожен зміг внеси свої пропозиції до проекту
Кожен зміг внеси свої пропозиції до проекту

Андрій Маруняк поділився з присутніми, що на цій зоні планують зробити прогулянкову зону вздовж річки Сапалаївки від містка між вулицями Чорновола та Дарвіна до містка поблизу обласного архіву. Ця зона матиме протяжність орієнтовно 300 метрів. Тут розташують різні відпочинкові майданчики: спортивні, дитячі. Також облаштують скейт-парк і значну кількість прогулянкових доріжок.

Окрім того, передбачили пірси, пляжну зону, і, звичайно ж, вуличне освітлення, містки, систему шлюзів для регулювання води в ставку.

«Варто зазначити, що це не остаточний проект, це лише основа. Після обговорення ми завжди відкриті до співпраці, тому прийматимемо побажання і в деталях доопрацьовуватимемо проект разом із лучанами», – підкреслив очільник фірми.

Всі уважно слухали, якою ж має бути зона відпочинку
Всі уважно слухали, якою ж має бути зона відпочинку

На захід також завітали й представники округу, де реалізовуватимуть цей проект
На захід також завітали й представники округу, де реалізовуватимуть цей проект

На реалізацію проекту підприємство витратить свої кошти – приблизно 10–15 мільйонів гривень. Роботи почнуть виконувати з травня-червня цього року. І за 2018–2019 роки старатимуться повністю зробити заплановане. Якщо ж враховувати погодні умови, просідання ґрунту, бо буде багато земляних робіт, можливо, завершальні етапи перенесуть на 2020 рік.

Варто додати, що «Оселя Парк» – це є соціальний проект, ніякої комерційної вигоди підприємство отримати не хоче.

На завершення всі присутні обговорили представлений проект, внесли свої корективи та поставили директорові фірми запитання
На завершення всі присутні обговорили представлений проект, внесли свої корективи та поставили директорові фірми запитання

Опісля всі присутні обговорили представлений проект, внесли свої корективи та поставили директорові фірми, яка виконуватиме роботи, запитання, що їх турбували. Андрій Маруняк пообіцяв дослухатися до кожної пропозиції.

«Дуже добре, що ця фірма облаштовуватиме там відпочинкову зону. Я знаю ідейника, і я знаю, що там буде дуже красиво та якісно зроблено. Добре, що ви обрали саме те місце», – зауважив депутат міської ради, який представляє округ, де реалізовуватимуть проект, Петро Нестерук.

Читайте також: Соборності: з'явиться мотузковий парк

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром