Луцький волейбол – з медалями та за крок до них

10 Квітня 2018, 17:48
Після хорошого психологічного удару в першому турі наші дівчата знову обіграли принципових суперниць з «Галичанки» 5667
Після хорошого психологічного удару в першому турі наші дівчата знову обіграли принципових суперниць з «Галичанки»

«Волинь-Університет» зробила крок до медалей волейбольної Суперліги, чоловічий «Олюртранс» готується до боротьби за них, а дівчата 2004-го року народження уже стали бронзовими призерками дитячої ліги України з волейболу.

10 квітня волейболістки «Волині-Університету» розпочали другий тур фінального етапу в елітному дивізіоні чемпіонату України матчем проти «Галичанки». Півтора тижні тому саме принципові суперниці з Тернополя без особливих проблем обіграли підопічних Богуслава Галицького і таким чином вельми похитнули «срібні» амбіції луцького колективу в Суперлізі. Утім, після цього дівчата зуміли нав’язати справжню боротьбу «Хіміку» та обіграти «Орбіту», а разом з тим – повернутися до боротьби за медалі чемпіонату.

Не дивно, що з перших і до останніх хвилин гри в Южному (саме там відбуваються матчі другого туру фінальної «пульки») волинянки диктували суперницям свій волейбол. Вирішальною стала друга партія у матчі, в якій лучанки продемонстрували характер: поступаючись 20:23, вони вирвали перемогу в надважливому сеті – 26:24.

У інших партіях особливих сумнівів у своїй перевазі наші волейболістки не залишили, а тому взяли заслужений та впевнений реванш – 3:0 (25:18, 26:24, 25:17).  Уже 11 квітня о 15:00 вони зустрінуться із запорізькою «Орбітою» - перемога у цьому матчі фактично на 99% забезпечить «Волині» медалі чемпіонату (швидше за все – срібні). А 12 квітня завершуватимуть фінальний етап лучанки протистоянням проти «Хіміка». Матч розпочнеться о 18:00.

Молодше покоління наших волейболісток зуміло здобути медалі Дитячої ліги України
Молодше покоління наших волейболісток зуміло здобути медалі Дитячої ліги України

 

А от дівчата 2004 року народження під керівництвом Олени Алєксєєвої протягом 1-5 квітня уже вибороли свої медалі Дитячої ліги України. Упевнено вигравши свою групу на фінальному етапі у Черкасах, у півфіналі змагань дівчата таки допустили прикрі помилки та поступилися команді Калинівської ДЮСШ, яку обігрували на першому етапі змагань – 1:3 (8:25, 22:25, 25:22, 22:25). Утім, в матчі за третє місце чемпіонату ніяких питань не виникло – суперниць з Білоцерківської ДЮСШ «Юність» дівчата переграли у трьох сетах – 25:22, 25:16, 25:20.

Найголовніша ж чоловіча команда області – «Олюртранс» - протягом 11-13 квітня вестиме відчайдушну боротьбу за «промоушн» у чемпіонаті України. У першому турі фінального етапу Вищої ліги лучани зуміли здобути дві перемоги, перегравши «Зміївський енергетик» та «Фаворит», а лише потім поступившись господарям туру з сумського «ШВСМ-СумДУ». Тому зараз хлопці зберігають хороші шанси навіть на те, аби виграти Вищу лігу чемпіонату України з волейболу серед чоловіків.

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024