Лучани зможуть вплинути на встановлення кіосків на вулицях міста

09 Березня 2016, 19:02
1789

Луцька міська рада запрошує лучан обговорити встановлення у місті малих архітектурних форм на центральних вулицях міста.

Заступник міського голови Сергій Григоренко розповів, що є бажання зробити розміщення МАФів прозорим та залучити до цього процесу громадськість, йдеться на сайті Луцької міської ради.

Саме тому, за його словами, на сайті міської ради в рубриці “Оголошення” буде опубліковано схему розміщення малих архітектурних форм на п'яти центральних вулицях, зокрема, вулиці Лесі Українки, проспектах Волі, Перемоги, Грушевського та Соборності. Протягом місця (до 8 квітня) усі охочі можуть подавати свої пропозиції в управління містобудування та архітектури за адресою: вул. Лесі Українки, 35 (тел. 777 864), або на електронну пошту: [email protected].

Сергій Григоренко зазначив, що на схемі усі малі архітектурні форми матимуть індивідуальні позначки. Так, МАФи, які відзначені червоним кольором — встановлені без правовстановлюючих документів і підлягають демонтажу.

Об'єкти позначені жовтим кольором — встановлені законно, але в силу різних причин повинні бути демонтовані. Однак, такі МАФи будуть розміщені до завершення терміну дії паспорта прив'язки. Заступник міського голови наголосив, що таким чином власникам цих споруд дають час підшукати інші місця для ведення свого бізнесу.

І зеленим кольором будуть відзначені МАФи, які функціонуватимуть на тих місцях й надалі.

Після завершення місячного терміну збереться робоча група, яка проаналізує усі пропозиції. Після цього буде підготовлено та подано на розгляд виконавчого комітету проект рішення щодо схеми розміщення малих архітектурних форм на вулиці Лесі Українки, проспектах Волі, Перемоги, Грушевського та Соборності. 

Сергій Григоренко зазначив, що подібні схеми хочуть затвердити загалом для 16 найбільших вулиць Луцька.

На його думку, нині у нашому місті забагато МАФів. Вони не завжди необхідні, адже поруч знаходяться стаціонарні об'єкти торгівлі. Він наголосив, що цьогоріч пропонують провести реконструкцію проспекту Волі, тож звідси приберуть малі архітектурні форми. Така ж доля очікує й вулицю Лесі Українки. Сергій Григоренко зауважив, що на цих вулицях мають залишитися лише літні майданчики та пересувні лотки, які можна легко і швидко прибрати у випадку необхідності.

Що ж до розміщення МАФів на інших вулицях та проспектах, то тут підходитимуть зважено, вивчатимуть, чи є необхідність у такій споруді, чи нема поруч стаціонарного об'єкту, де реалізовують подібні товари, чи надають такі ж послуги.

 Схеми розміщення:

 Проспект Соборності

 Проспект Перемоги

Проспект Грушевського

Проспект Волі і вулиця Лесі Українки

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром