Європейці готові вкладати гроші у нові луцькі тролейбуси

05 Квітня 2018, 14:07
Тролейбус «Богдан» 3140
Тролейбус «Богдан»

Європейські банки готові вкладати кошти у продукцію Луцького автоскладального заводу, але навряд чи дадуть грошей на купівлю вживаної техніки.

Про це повідомила прес-служба корпорації «Богдан».

У корпорації переконані, що європейські банкіри готові вкладати гроші у модернізацію громадського транспорту України і, зокрема, Луцька, за умови закупівлі владою сучасного рухомого складу. За словами «богданівців», на Заході добре розуміють, що інвестувати кошти потрібно у транспорт, який відповідає сучасним стандартам і пропрацює кілька десятків років, а не витрачати гроші на вживану техніку, «яка завтра зламається».

У прес-службі нагадали, що такі міста, як Київ та Кременчук вже закуповуть тролейбуси, зібрані у Луцьку, за фінансової підтримки ЄБРР. Представники банку мали змогу ознайомитись з продукцією луцького автозаводу і визнали її достатньо якісною для того, аби вона брала участь у тендерах.
 
 У «Богдані» підкреслили, що у європейських містах не практикують заміну старого рухомого складу вживаною технікою, особливо за умови наявності місцевого виробника конкурентоспроможної продукції.
 

«Списана закордонна техніка, звісно, дешевша, ніж нова українська. Але такий транспорт невдовзі знову вимагає заміни, тож місцевим органам влади доводиться платити двічі, тому така економія – дуже сумнівна. А купівля нових тролейбусів, хоч і обходиться дорожче, але працює на далеку перспективу. І головне – дає можливість українцям користуватися безпечним та комфортним транспортом вже сьогодні. Це інвестиція в розвиток транспортної інфраструктуриукраїнських міст. І ЄБРР, який фінансує напрямок закупівлі саме нового транспорту, чудово це розуміє», – зазначили в АТ «АК Богдан Моторс».

Читайте також: «Металoбрухт із Швейцарії прoдадуть лучанам за мільйoни», – нардеп

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром