Пожежна сигналізація є лише в одній луцькій школі

03 Квітня 2018, 11:55
Луцькі школи не мають пожежних сигналізацій 3799
Луцькі школи не мають пожежних сигналізацій

Пожежною сигналізацією обладнані лише новозбудовані луцькі дитсадки та одна школа. У решті закладів сигналізації немає.

Про це йдеться у сюжеті ВРД НСТУ.

Школа №13 у Луцьку – чи не єдина, де діти навчаються у трьох приміщеннях. Частину першого корпусу, збудованого у 40-х роках минулого століття, «Волиньпроект» визнав аварійною. Зі слів директора Романа Ващука, нині діти тут не навчаються. Не в кращому стані  і третій корпус школи.

«У кожному з корпусів пожежна сигналізація відсутня», – коментує журналістам Роман Ващук.

Така ситуація – типова для більшості загальноосвітніх навчальних закладів Луцька. Як розповіла керівниця профільного управління освіти Луцькради Зіновія Лещенко, пожежні сигналізації є лише в новозбудованих спорудах. Це дитсадки № 40, 41, 25, частково школа №26.

Аби встановити пожежну сигналізацію, потрібно від 50 до 300 тисяч грн, проте, на її обслуговування також потрібні кошти.

 «Щоби віддати сигналізацію на пульт, на охорону, то кожен місяць – це тисяча. Отже, 75 тисяч на всі заклади. І помножте на 12 місяців. Тобто, щоб тільки встановити сигналізацію, ми підрахували – це те саме, що збудувати нову школу», – розповіла керівниця профільного управління освіти Луцькради Зіновія Лещенко.

Наразі у семи десятках навчальних закладів Луцька про протипожежну безпеку дбає здебільшого  техперсонал. Зі слів Зіновії Лещенко, зараз розробляють проектно-кошторисну сигналізацію на встановлення сигналізацій у кількох садочках і школі-інтернаті.

Школа №13, у свою чергу, протипожежне обладнання отримає лише під час добудови другого корпусу.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром