Ковельська: відкрили «Озерний вітер»

18 Липня 2015, 15:30
7569

Креативний простір «Озерний вітер» відтепер – офіційно відкритий.

Десятки лучан завітали до батьківської садиби відомих в Україні людей – братів Покальчуків.

Тут створюють креативний простір для багатостороннього розвитку людини. Першочергова увага – діткам учасників АТО та переселенців.

Співкоординатори проекту: Оксана Демчинська (посередині) та Сергій Рижков (справа)
Співкоординатори проекту: Оксана Демчинська (посередині) та Сергій Рижков (справа)

Відкриття по-креативному

У день відкриття на території освятили пам’ятний дерев’яний хрест.

Також організували імпровізовану сцену, звідки виступали ведучі та запрошені.

Власник ТМ
Власник ТМ

Зокрема слово брав волинський письменник Володимир Лис, який знав покійного письменника Юрія Покальчука і поділився спогадами.

Окремо діяла дитяча зона з розвагами та клоунами, а всі охочі могли відпочити на сонці або ж в холодочку на м’яких пледах.

Усіх гостей пригощали узваром, чаєм та солодощами.

Запросили і народних майстрів, організували показ зброї, розмістили виставку книг Юрія Покальчука.

Юні таланти показали майстер-клас з бойового гопака.

Кілька місяців перед тим волонтери наводили порядок на вулиці Ковельській, 131, вирубували непотрібні дерева та кущі, прибирали, вивозили сміття, ремонтували, облагороджували територію. Наразі склали план-схему того, як має виглядати цей креативний простір у майбутньому, а також розподілили територію на певні зони і закріпили відповідальних. Опікуни батьківської хати Покальчуків кажуть, що роботи вистачить кожному, були б охочі.

Потреби – творчі люди та робочі руки

Отож на території створюють кілька майданчиків для розвитку і дорослих, і малих:

  • Навчальний центр для дітей: тут педагоги-волонтери вчитимуть дітей доглядати природу, виготовляти різні речі своїми руками, поглиблюватимуть знання з іноземних мов. Запрошують до співпраці охочих вчителів. Контактна особа: Анастасія Грибенюк (067 9902422, 093 3906887).
  • Майданчик творінь: тут чекають людей, які можуть долучитись до оформлення території садиби через мистецькі засоби. Також в «Озерному вітрі» охочі можуть влаштовувати презентації та імпрези. Контактна особа: Юлія Ютовець (096 1297143).
  • Спільна праця: у цьому просторі ще багато роботи, тому постійно потрібна будь-яка допомога матеріалами і робочими руками. Пропозиції співпраці, фінансова допомога, загальна координація – це сюди. Контактна особа: Сергій Рижков (050 6617373).
  • Любов до природи: означає догляд за рослинами, які тут дуже різноманітні і у великій кількості. Контактна особа: Олена Сидорчук (095 4074144).
  • Чаївня: унікальний проект, який уже стартував. Складається з різних видів чаїв із трав, що зібрані в 16 районах Волинської області. Чай можна також обміняти на благодійний внесок для розвитку креативного простору.

Допомогти проекту можна фінансово, переказавши кошти на карту Приватбанк: 5168 7556 1008 7989 (Демчинська Оксана Василівна).

Ольга БУЗУЛУК

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром