У Луцьку протестувальники вимагали зробити дорогу на Ківерцівщині

30 Березня 2018, 00:02
Дорога у Карпилівці 4948
Дорога у Карпилівці

Дорога на відрізку Цумань - Карпилівка - далека від ідеалу.

Щодень по цьому, за словами мешканців, болоту проїжджають сотні автівок, а ходити там пішки кажуть, взагалі не варто, бо взуття після цього  не відновиш. Про це повідомляє Sfera-TV.Lutsk.

Ремонтували цю дорогу ще більше десятка років тому, та  за цей час її просто не стало. Люди кажуть, що відповіді не почули ні в сільській, ні в районній раді. До слова, ще у 2016-му питання розглядалось обласною радою, але чиновники відбулись відпискою, мовляв не було пропозицій від Цуманської селищної ради щодо співфінансування.

Таким чином, 2017-й рік прогавили. А от у цьому взялися за розум, на ділянку дороги Карпилівка-Башлики-Ромашківка з місцевого бюджету виділили 50 тисяч гривень, державний додав мільйон триста. Зараз же, терпець увірвався і шукати розв’язку проблеми мешканці вирішили  у стінах Волинської облдержадміністрації.

На мітингу зібралось близько півсотні мешканців Ківерцівщини. За дві години до них вийшов Іван Мирка - очільник Департаменту інфраструктури та туризму області. Посадовець зазначив, що раніше до доріг місцевого значення взагалі відносились за залишковим принципом, але уже є позитивні зміни.

Читайте також: Думки про тролейбусну епопею у Луцьку: секретар, депутати, транспортники

Виступ Мирки видався не зовсім зрозумілим для ківерчан, тож ті продовжили чекати вище керівництво.  Зустрівшись із  головою Волинської  ОДА Олександром Савченком, люди відверто ділились проблемами.

Зі свого боку, голова адміністрації зауважив що волинських сіл із добрими дорогами практично немає та погодився, Карпилівська дорога справді жахлива. Тож, її ремонт – першочергове завдання для очільників Ківерцівського району. З такою рекомендацією він звернувся до голови районної ради Василя Хмілевського, який несподівано приєднався до обговорення проблеми.

В свою чергу, Василь Хмілевський замість того, щоб надати конкретну інформацію щодо даного відрізку дороги Цумань-Карпилівка почав розповідати про зовсім інші частини автошляхів, які сьогоднішніх протестувальників взагалі не цікавлять.

Люди піднімають важливі для себе питання та влаштовують мітинги, про причини яких влада району ніби й здогадується. Можливо, тому що недостатньо спілкується зі своїми виборцями, адже навіть про запланований цьогорічний ремонт селянам ніхто не повідомив. Правда, інформація на  сайті Цуманської селищної ради є, але вигляд в якому вона подана залишає бажати кращого. Простіше було б розмістити її на дошці оголошень під будівлею ради.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром