На луцькі спортивні клуби чекають «гарячі вихідні»

29 Березня 2018, 18:28
Гравці «Волині» знову намагатимуться святкувати успіх на рідному «Авангарді» 3225 Джерело: ФК «Волинь»
Гравці «Волині» знову намагатимуться святкувати успіх на рідному «Авангарді»

Наші футболісти, баскетболісти та одразу дві волейбольні команди гратимуть важливі матчі у своїх дивізіонах чемпіонату України.

Для волинських любителів спорту кінець березня та Вербна неділя обіцяють бути чи не найбільш насиченими протягом сезону, адже доведеться по-справжньому «розриватися», аби встигати стежити за усіма подіями уік-енду. Більше того, у суботу та неділю команди навіть гратимуть у один час – щоправда, у різних місцях…

І по-джентльменськи, і за «елітністю» розпочати слід з наших волейбольних красунь з «Волині-Університету», які гратимуть домашній фінальний тур жіночої Суперліги. Ще до завершення регулярної першості вони забезпечили собі другу сходинку в таблиці. Тому підопічні Богуслава Галицького уже як мінімум мають фору над суперницями з «Галичанки» та «Орбіти» за додатковими показниками, стартуючи з двома заліковими балами (тернопільські суперниці матимуть одне очко, запоріжанки – жодного, а «Хімік» починатиме тур з трьома пунктами).

А починатимуть наші волейболістки уже у п’ятницю, 30 березня о 17:00 – і одразу ж західноукраїнським дербі проти «Галичанки». Мабуть, не варто нагадувати градус протистоянь між цими командами у матчах чемпіонату та півфінальному кубковому «трилері», який лучанки програли лише у додатковому сеті. Наступного дня, також о 17:00, «Волинь-Університет» змагатиметься проти титулованого «Хіміка», а о 10:00 в неділю, 1 квітня, зіграє проти запорізької «Орбіти». А вже за два тижні, 10-12 квітня, фінальний квартет команд Суперліги знову збереться та зіграє коло у Южному.

Минулого року підопічні Богуслава Галицького претендували на срібні медалі чемпіонату, однак після невдач у протистояннях з вінницьким «Білозгаром» хорошим результатом стало й третє підсумкове місце у змаганнях. Тож цього разу наші дівчата мають всі шанси нарешті здобути заслужену другу сходинку Суперліги.

У останньому кубковому домашньому «дербі» луцькі волейболістки не віддали «Галичанці» жодної партії
У останньому кубковому домашньому «дербі» луцькі волейболістки не віддали «Галичанці» жодної партії

 

А от хронологічно розпочинатиме шалений уік-енду ще один луцький волейбольний клуб – «Олюртранс». За підсумками регулярного чемпіонату хлопці вийшли до фінальної четвірки Вищої ліги. На відміну від дівчат, це не дало їм змогу провести один з фінальних турів у Луцьку, тому на перший коловий турнір вони поїдуть до Сум. Розпочнуть етап луцькі волейболісти грою проти «Зміївського енергетика» 30 березня о 15:00. Наступного дня о 10:30 лучани гратимуть проти єдиного з суперників по квартету, якого цьогоріч долали у «регулярці» - лубенського «Фаворита». А завершуватимуть етап гравці «Олюртрансу» матчем проти господарів етапу – сумського «ШВСМ-СумДУ». А вирішальне коло змагань відбудеться 11-13 квітня у Слобожанському.

Не одним волейболом – на виїзд вихідними поїдуть і луцькі баскетболісти. «Старий Луцьк» уже забезпечив собі підсумкову другу сходинку турнірної таблиці своєї групи у Першій лізі, однак у останніх турах справою честі для підопічних Володимира Журжія стануть протистояння з «Житомиром», який не програв жодного поєдинку цього сезону. Нагадаємо, перед Новим роком лучани багато в чому самі віддали суперникам обидва матчі, тому зараз, напевне, дуже хочуть відігратися та показати свої можливості перед раундом плей-офф. У стикових іграх, до слова, баскетболісти «Старого Луцька» гратимуть проти «Тернополя-ТНЕУ». А ігри проти «Житомира» пройдуть 31 березня о 18:00 та 1 квітня о 13:00.

Радість гравців «Старого Луцька» після перемоги в останньому домашньому поєдинку Першої ліги проти «Коростеня»
Радість гравців «Старого Луцька» після перемоги в останньому домашньому поєдинку Першої ліги проти «Коростеня»

 

Ну а найпізніше завершуватимуть свою гру футболісти луцької «Волині». Вони, як і волейболісти «Олюртрансу», мали їхати до Сум, однак через неспроможність суперників підготувати поле свого стадіону колективи вдруге зійдуться між собою на луцькому «Авангарді». У першому колі «червоно-білі» здобули мінімальну перемогу над опонентами (1:0). Утім, останні результати команд не дають волинянам ніякої упевненості у власних силах: підопічні Віктора Богатиря у останній грі поступилися аутсайдерам Першої ліги з «Черкаського Дніпра» (1:2), тоді як «Суми» розгромили на виїзді одного із претендентів на підвищення у класі – харківський «Геліос» (4:0). Можливо, поле рідного стадіону допоможе нашим гравцям перемогти ще одну команду із Сумщини (у першому матчі після міжсезоння «Волинь» обіграла охтирський «Нафтовик-Укрнафту»). Початок матчу – 1 квітня о 14:00.

Шалений тиждень не обмежується лише цими подіями: волейбольна команда 2004-го року народження поїде на фінальний етап Дитячої ліги до Черкас, а луцький футзальний клуб «Бренд» поїде до Сум (знову-таки!) на Кубок Регіонів АФЛУ. Тому пересічному лучанину, який любить спорт, буде за чим постежити протягом наступних днів!  

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром