Працівники луцького автозаводу звернулись до Гройсмана

29 Березня 2018, 12:34
Конвейєр, де збирають «рогатих» 2089
Конвейєр, де збирають «рогатих»

Працівники луцького автозаводу звернулись до Прем'єра України з проханням, аби той не припустив знищення вітчизняної автопромислової галузі.

Про це повідомила прес-служба корпорації «Богдан».

У зверенні підкреслюється, що трудовий колектив автоскладального заводу вважає неприпустимим закупівлю за бюджетні кошти списаних швейцарських тролейбусів владою обласного центру Волині. Ці машини вже не підпадають під гарантії завода-виробника і можуть нести підвищену загрозу для містян.

Представники робочого колективу вказали на те, що, незважаючи на акцію протесту лучан і протидію деяких місцевих депутатів, у міській раді ухвалили рішення про виділення майже двох мільйонів гривень на придбання двох вживаних швейцарських тролейбусів. У заяві підкреслюється, що згадані машини вже мають термін експлуатації у 21 рік, вони були списані й утилізовані або продані як металобрухт.

У зверненні до Прем'єра зауважили, що ситуація у Луцьку – не унікальна, таке трапляється і в інших містах країни. Заводчани підкреслили, що незавантаженість виробничих потужностей призводить до скорочення робочих місь в країні і, відповідно, відтоку кваліфікованих працівників за кордон. А це вже шкодить українському машинобудуванню і економіці країни вцілому.

Тож трудовий колектив звернувся до Володимира Гройсмана з проханням надати підтримку держави місцевому автобудівництву, адже воно – третє у структурі українського експорту.
 
Читайте також: Лучани просять владу не виводити бюджетні кошти з України

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024