Лучани просять владу не виводити бюджетні кошти з України

29 Березня 2018, 11:36
Тролейбуси, які збирають у Луцьку 2507
Тролейбуси, які збирають у Луцьку

У Луцьку збирають підписи за заборону витрачання бюджетних коштів на закупівлю громадського транспорту за кордоном.

Відповідну петицію розмістив на сайті ЄСМП мешканець обласного центру Анатолій Котлюк.

Нагадаємо, у Луцькраді прийняли рішення придбати два вживаних тролейбуси віком близько двадцяти років у швейцарської фірми. На це з бюджету міста виділяють майже два мільйони гривень.

При цьому влада «закриває очі» на те що на автоскладальному заводі у Луцьку виготовляють «рогатих», які закуповують в інші міста країни.

Автор клопотання зауважив, що цілком розуміє той факт, що вартість вживаного тролейбуса, хай навіть і швейцарського, значно нижча за вартість нового, проте тут є два нюанси:

  • вживаний тролейбус не пропрацює стільки ж, скільки новий, а запчастини для ремону «рогатого», виготовленого у Луцьку, не потрібно буде замовляти з-за кордону;
  • купівля тролейбуса на луцькому заводі – це ще й інвестиція в економіку міста, оскільки гроші підуть і на зарплати працівникам, і у бюджет обласного центру.

Цих причин, переконаний Анатолій Котлюк, цілком достатньо, аби машини закуповували саме у Луцьку, а не виводили бюджетні кошти з України, тож він закликав містян підтримати цю петицію: тоді, можливо, влада прислухається до думки мешканців Луцька.

Читайте також: «Металoбрухт із Швейцарії прoдадуть лучанам за мільйoни», – нардеп

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром