Члени «заборольської банди», яка катувала людей, хочуть під домашній арешт

29 Березня 2018, 08:07
Суд у справі «заброльської банди» 4207
Суд у справі «заброльської банди»

В обласному апеляційному суді чоловіки, яких підозрюють у викраденні і катуванні людей, хотіли змінити тримання під вартою на домашній арешт.

Судове засідання у справі «заборольської банди» відбулося у середу, 29 березня. Захисники підозрюваних Олександра Сарнавського та Віталія Смолінського просили змінити їх підзахисним запобіжний захід із тримання підвартою 60 діб без визначення суми застави на перебування під домашнім арештом. Адвокати стверджуали, що тримати під вартою їх підопічних немає сенсу, адже ті не збираються перешкоджати слідству чи зникати.

До того ж, один із них – Віталій Смолінський – має проблеми зі здоров'ям: у нього фактично функціонує тільки одна легеня, він переніс туберкульоз і страждає  панкреатитом. 

Документами, які захисники пропонували долучити до справи, були характеристика з місця проживання про те, що члени банди, яка незаконно утримувала і катувала людей, вимагаючи в них гроші, поводилися ввічливо та не були помічені у конфліктних ситуаціях. У Випадку Віталія Смолінського до справи долучили ще й медичні довідки про незадовільний стан здоров'я.

Прокурор у свою чергу заперечував такі апеляційні скарги. На його думку, якщо змінити запобіжний захід і дозволити чоловікам залишитися під домашнім арештом, вони можуть впливати на свідків справи та потерпілих, а також можуть контактувати з іншими двома членами банди, що наразі перебувають у розшуку, і це може перешкодити слідству.

Суд апеляційні скарги не підтримав
Суд апеляційні скарги не підтримав

Вислухавши обидві сторони та уважно вивчивши документи справи, колегія суддів вирішила не задовільняти апеляційні скарги, а отже залишити запобіжним заходом для підозрюваних перебування під вартою строком на 60 діб. 

Читайте також: Учасника «заборольської банди» взяли під варту.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром