Луцький спиртзавод приватизують – екс-голова «Укрспирту»

03 Березня 2016, 19:41
5646

Екс-керівник ДП «Укрспирт» Роман Іванюк вважає, що Луцький спиртзавод обов'язково приватизують.

На його думку, залишати його в статусі державного підприємства немає жодного сенсу, йдеться у  виданні «Відомості».

Якщо буде кластерна приватизація, то він увійде в кластер із умовно іншими заводами Рівненщини та Львівщини. Якщо буде корпоративна приватизація, то він увійде з іншими заводами в одну юридичну особу.

Також Роман Іванюк звертає увагу на те, що луцьке підприємство насправді має невеликі потужності.

«Раніше існувало підприємство «Луцький спиртогорілчаний комбінат», яке було ліквідоване, а його майно приєднане до майна ДП «Укрспирт». Чому так було зроблено? Тому що на старій юридичній особі завис борг у 68 мільйонів гривень по курсу 5 гривень за долар. Цей борг був штучно зроблений для того, щоб підприємство збанкрутувало і його можна було забрати за борги", – заявив Іванюк.

На думку екс-керівника «Укрспирту» те, що місцеві депутати розказують людям, що потрібно повернути підприємство назад і дати йому статус окремої юридичної особи, щоб почати сплачувати податки в місцеву казну є «чистою профанацією».

Та додає, що люди, які намагаються це зробити, хочуть впливати на місцевому рівні на призначення керівника та збагатитися на цьому заводі.

"Здійснюючи прості розрахунки, Луцький спиртзавод у кращому випадку за рік може заробити приблизно 200 тисяч гривень. 20 відсотків із них – це невеликий заробіток для місцевої казни", – аналізує колишній керівник «Укрспирту».

«Коли я очолив «Укрспирт», у мене була можливість запустити одне з сорока двох підприємств в Україні, і я вибрав саме Луцьк. Вирішив, що ми обов'язково маємо відновити це підприємство. І ми це зробили. Завод почав працювати, а люди – отримувати заробітну плату", – каже Роман Іванюк.

Екс-керівник зауважує, що в інвесторів буде інтерес до Луцького спиртзаводу, бо на його потужностях є можливість виробляти достатньо якісну продукцію. Але, з іншого боку, це виробництво не входить до першої десятки спиртзаводів України за виробничою потужністю, якістю обладнання та ефективністю.

 

 

Коментарі
03 Березня 2016, 23:41
Рома, не пизди!
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром