Як живеться в Луцькому зоопарку 17-ти врятованим кажанам

28 Березня 2018, 08:15
Кажани у зоопарку 4746
Кажани у зоопарку

Врятовані від холодної смерті кажанчики з Володимира-Волинського нині мешкають у Луцькому зоопарку.

17 представників однієї кажанячої династії сплять на уламках дерева у скляній коробці. Знаходяться вони поки що у підсобному приміщенні. Тут, окрім кажанів, зимують ще деякі резиденти звіринцю, що полюбляють тепло. 

Тварини живуть на уламку дерева у скляній коробці
Тварини живуть на уламку дерева у скляній коробці

А так кажанчики їдять
А так кажанчики їдять

Працівники зоопарку розповідають, що коли волонтери привезли тваринок до Луцька, їхнє життя було під загрозою. Це рідкісний вид кажанів, який може в рік привести тільки одне маля. Попри все, кажани витримали переїзд, і зараз живуть цілком безтурботним життям. Вдень вони сплять, а підвечір на них чекає їжа. Кажанів годують свіжими черв'ячками. Годує з пінцету працівниця зоопарку, беручи до рук по одному представнику колонії. Кажанчики відрізняються хіба що розмірами, а тому імен вони не мають. 

1
Їх тут 17. Це кажаняча колонія
Їх тут 17. Це кажаняча колонія

Вдень кажани сплять
Вдень кажани сплять

А вночі прокидаютья і перемовляються на дуже високих частотах
А вночі прокидаютья і перемовляються на дуже високих частотах

Щодо майбутнього летючих у зоопарку ще не певні. На утримання тварин йде дуже багато часу, і просто не вистачає вільних рук. А тому, найімовірніше, їх просто випустять на волю поблизу зоопарку. Тут, за словами директорки Людмили Денисенко, є всі необхідні умови для того, аби кажанчики вижили.

В зоопарку тварини будуть до літа
В зоопарку тварини будуть до літа

Читайте також: Луцьк: у зоопарку поселять 13 кажанів, яких врятували від холодної смерті

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром